Serbările Zăpezii au magnet la turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea Vârtop, din Bihor, este pregătită să primească turişti la acest sfârşit de săptămână
Staţiunea Vârtop, din Bihor, este pregătită să primească turişti la acest sfârşit de săptămână

Mii de persoane sunt aşteptate, în acest weekend, la petrecerile organizate pe pârtiile din judeţele Bihor şi Gorj.

Concerte, concursuri şi artificii - de asta vor avea parte iubitorii sporturilor de iarnă care vor participa, în acest weekend, la Serbările Zăpezii de la Vârtop, din judeţul Bihor.

Evenimentele vor debuta în această seară, la ora 18.00. Potrivit lui Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, pentru sâmbătă, de la ora 14.00, sunt programate concursuri de genul „Cel mai frumos om de zăpadă" sau „Nimereşte ţinta!", ştafetă, fotbal în zăpadă şi altele. Întrecerile vor fi urmate de spectacole susţinute de David Bryan, reprezentantul României la Eurovision în 2011, Desperado, Lucian Oros, Tinu Vereşezan, VMC şi Sherby. Focurile de artificii vor străluci deasupra pârtiei la ora 21.00.

Pentru duminică, organizatorii au pregătit, între orele 11.00 şi 14.00, concursuri de schi şi slalom pentru copii. Ansamblul Profesionist Crişana va încheia manifestările din cadrul Serbărilor Zăpezii cu un spectacol de muzică populară, programat între orele 12.00 şi 14.00.

Concursuri de iarnă la Rânca

Reprezentantul CJ Bihor a spus că drumurile judeţene sunt practicabile, în condiţii de iarnă, ceea ce înseamnă că turiştii pot ajunge fără probleme la Vârtop.
Şi la Rânca, în judeţul Gorj, sunt aşteptaţi mii de turişti pentru a lua parte la o serie de evenimente similare. Manifestările vor începe sâmbătă, de la ora 10.00, pe pârtia M1 din centrul zonei turistice, dotată cu teleschi, unde vor avea loc diferite concursuri şi jocuri.

„Se va desfăşura un concurs de schi pe diferite categorii de vârstă: până la 10 ani, între 10 şi 14 ani, între 14 şi 20 de ani, peste 20 de ani şi «old boys». Câştigătorii vor primi trofee, diplome şi căciuli", a spus Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Gorj, organizator al evenimentului.

Concursurile se vor desfăşura în cursul zilei de duminică pe pârtia dotată cu telescaun şi vor consta în: trasul frânghiei, alergare în saci, aruncarea la ţintă, alunecări pe zăpadă cu sania, placa şi cu saci.

Eveniment pentru copii

Ieri a început o nouă ediţie a Serbărilor Zăpezii în staţiunea clujeană Băişoara, organizată de Palatul Copiilor Cluj-Napoca. Ediţia cuprinde probe de slalom, ştafetă buclucaşă şi trenuleţul zăpezii, demonstraţii militare, dar şi concerte de muzică, iar la final un foc de tabără uriaş. Au venit elevi din 15 judeţe ale ţării, de la şcoli şi palate ale copiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite