Serbările zăpezii vin la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mici pot să schieze sau să patineze în Bucureşti, într-un loc special amenajat. Lângă Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti se va deschide o pârtie de schi de peste 200 de metri lungime. În acelaşi loc funcţionează şi un patinoar.

Edilii din sectorul 4 din Capitală au adus muntele în Bucureşti. „Până de Revelion, cei mici se vor putea da cu schiurile şi cu săniuţele pe o pârtie special amenajată.

Am avut ceva probleme cu această construcţie inedită, astfel că inaugurarea ei a mai întârziat”, a declarat Cristian Popescu.

Dacă schiurile şi snowboard-urile vor putea fi folosite abia la mijlocul acestei săptămâni, patinoarul din „Ţara lui Moş Crăciun”, aşa cum a fost numit parcul de distracţii de lângă Palatul Copiilor, este funcţionabil.

Cei mici folosesc deja gheaţa, pe care copiii se distrează de zor.

Programul patinoarului este de la ora 9.00 la ora 24.00, iar închirierea patinelor se face la o sumă modică. Cei care îşi aduc echipamentul de acasă nu trebuie să achite niciun leu, după cum ne-au informat organizatorii.

Mai mult, atât la pârtia de schi, cât şi la patinoar există instructori specializaţi pentru aceste discipline, pentru ca cei mici să poată învăţa tainele acestor sporturi.

DOUĂ ORE PE PATINE COSTĂ 15 LEI

Cei care au propriile patine nu sunt nevoiţi să achite nicio taxă. Elevii care nu au acest accesoriu acasă vor plăti pentru două ore de stat pe gheaţă o sumă care variază între 10 şi 15 lei.

„Dacă nu ai bani şi vrei să intri în posesia unei perechi de patine, poţi veni în fiecare zi, de luni şi până vineri, între orele 9.00 şi 11.00. Atunci nu trebuie să achiţi nimic, astfel că poţi patina şi închiria echipament pe gratis.

În restul intervalelor orare, suma diferă, de la caz la caz, însă nu se depăşeşte niciodată 15 lei”, a ţinut să precizeze unul dintre cei care asigură bunul mers al patinoarului.În ceea ce priveşte pârtia de schi, aceasta este gata pentru inaugurare.

Tunurile de zăpadă vor fi funcţionale până în luna martie 2009, aşa că cei mici nu vor fi nevoiţi să se roage de părinţi să meargă la munte pentru a învăţa să schieze.

Profesorii sunt gata şi ei să-şi preia grupele, iar temperatura de afară pare să ţină cu cei care se pregătesc să aibă o vacanţă de vis.

Costul unei perechi de schi sau a unui snowboard nu a fost stabilit pentru închiriere, însă cei care posedă astfel de lucruri nu vor fi nevoiţi să plătească taxe suplimentare, urmând să vină pe pârtie doar cu echipamentul necesar pentru a schia.

Personalul care se ocupă de organizarea acestor manifestări o face pe bază de voluntariat, aşa cum a declarat edilul sectorului 4 al Capitalei. Proiectul va funcţiona non-stop până la data de 31 martie 2009.

Program patinoar

Luni – Vineri    orele 9.00 – 11.00     gratuit
Luni – Vineri    orele 12.00 – 15.00     10 lei
Luni – Vineri    orele 16.00 – 18.00     15 lei
Luni – Vineri     orele 19.00 – 21.00    15 lei
Sâmbătă – Duminică    orele 12.00 – 15.00     10 lei
Sâmbătă – Duminică    orele 16.00 – 18.00     15 lei
                                           orele 19.00 – 21.00    15 lei

Programul patinoarului poate suferi modificări în perioada Anului Nou.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite