Sentinţă definitivă: Hayssam - 20 de ani de închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omar Hayssam (foto) rămâne cu pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru iniţierea şi organizarea răpirii din 2005 a jurnaliştilor români Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu

Omar Hayssam (foto) rămâne cu pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru iniţierea şi organizarea răpirii din 2005 a jurnaliştilor români Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Instanţa supremă a respins ieri recursul declarat de sirian la decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Omar Hayssam trebuie să achite daune morale de câte două milioane de euro fiecăruia dintre cei trei jurnalişti răpiţi la Bagdad, dar şi 300 de lei - cheltuieli judiciare. Hayssam a fost condamnat în lipsă, el dispărând din România în urmă cu un an şi jumătate, după ce procurorul Ciprian Nastasiu a cerut revocarea mandatului de arestare a sirianului din motive medicale.

Între timp, sirianul, care a fentat autorităţile române şi a plecat bine mersi în Liban, a contactat telefonic mai multe televiziuni, unde a susţinut că el este doar "o victimă" şi că adevăraţii organizatori ai răpirii sunt liberi în România. O serie de convorbiri telefonice dintre Hayssam şi procurorul de caz Ciprian Nastasiu arată că sirianul ar fi plecat din ţară cu o cursă de pe Aeroportul "Henry Coandă".

Această informaţie a fost însă infirmată de autorităţi, care susţin că sirianul ar fi plecat din România prin portul Constanţa, la bordul navei ImanT. Avocatul lui Omar Hayssam, Alice Drăghici, a declarat că anchetatorii nu ar fi administrat toate probele, luând în calcul numai declaraţii ale unor martori. (Liliana Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite