Sentimente pe ritm de tango, la Teatrul Ariel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Taxi Vinil” se joacă din nou în această seară. Publicul iubitor de teatru va avea ocazia să urmărească un spectacol în care textul se îmbină cu tangoul argentinian.

Scena Teatrului „Ariel” se va transforma în această seară într-un bar în care se dansează tango şi se ascultă viniluri. Acesta este decorul în care se desfăşoară spectacolul „Taxi Vinil” scris de Alina Cadariu şi regizat de Luisa Brandsdörfer.
Inspirat din viaţa de zi cu zi
Textul spectacolului, extrem de actual, prezintă aspecte din viaţa de zi cu zi a oricărui cuplu, cu problemele şi bucuriile fiecăruia. Pornind de la ideea lui Arthur Schnitzler, fiecare scenă începe de la întâlnirea dintre un bărbat şi o femeie, apoi unul dintre personaje părăseşte scena pentru ca locul său să fie luat de altul iar relaţia dintre ei să evolueze, pentru ca apoi unul din ei să părăsească din nou scena.
Cele zece personaje ale spectacolului, cinci bărbaţi şi cinci femei trec prin situaţii prin care fiecare spectator a trecut cel puţin o dată în viaţă.
Aspecte cum ar fi cariera, sexul, dragostea, banii, fericirea, nefericirea sunt abordate tranşant de personaje, sub forma unor monologuri cu adresare directă spre public. Fiecare întâlnire a personajelor se face sub forma tango-ului. Tango-ul şterge orice urmă de tristeţe, lasă loc căldurii sufleteşti, pe care o simt până şi cele mai dezumanizate personaje. Decorul simplu de bar în care se ascultă muzică veche este locul perfect pentru tango, dar se transformă în supermarket, sufragerie sau birou în alte scene, care curg rapid, cinematografic, la fel ca viaţa.

 Distribuţie
Din distribuţie fac parte actorii Monica Ristea-Horga, Elena Purea, Roxana Marian, Mihaela Mihai, Ionela Nedelea, Liviu Topuzu, Costin Gavază, Marius Turdeanu, Mihai Crăciun şi Cătălin Mândru. Scenografia este semnată de Alina Herescu, iar coregrafia îi aparţine lui Ricardo El Holandés.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite