Sensor s-a serbat la ProFm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un moment în care trupele apar şi dispar peste noapte, se formează pe bandă rulantă dar se pierd rapid pe drumul sinuos al carierei muzicale, poate fi considerat un adevărat eveniment

Într-un moment în care trupele apar şi dispar peste noapte, se formează pe bandă rulantă dar se pierd rapid pe drumul sinuos al carierei muzicale, poate fi considerat un adevărat eveniment faptul că Sensor a atins momentul sărbătoririi a 7 ani de la înfiinţare. Sensor este unică nu doar pentru că este singura trupă de percuţionişti din România care şi-a propus şi a reuşit să transforme fiecare apariţie a sa în adevărate show-uri, ci şi pentru că ea reprezintă un nou concept în muzica românească.
Teatru, pantomimă, percuţie, o atitudine de scenă cu totul specială - băieţii de la Sensor sunt tineri şcoliţi la Academia de Muzică din Cluj, care, de dragul unui experiment la vremea aceea riscant, au renunţat la instrumentele studiate şi la formaţiile în care au evoluat anterior pentru a oferi publicului o muzică a loviturilor în butoaie, ţevi şi pardoseli. Percuţia pe instrumente neconvenţionale le-a adus succesul, i-a făcut cunoscuţi şi foarte căutaţi mai ales pentru evenimente de anvergură, aşa cum le stă bine unor profesionişti, pe numele lor Paul Ilea (clape, percuţie,compozitor), Mandela (flaut, percuţie), Dj AlexUnder(dj percuţie), Sergiu Stoiadin (percuţie).În mod paradoxal, cele mai importante momente din cariera fiecăruia dintre ei nu au fost neapărat legate de Sensor. Paul şi Mandela, de exemplu, au cântat sub bagheta dirijorului Yehudi Menuhin, într-un concert la Viena, unde au interpretat Simfonia a IX-a de BeethovenDar şi show-ul pe o clădire neterminată împreună cu o orchestră simfonică şi spectacolul SAKADATEXTRASENSORIAL de la Teatrul Bulandra (doi ani de stagiune) şi de la Teatrul Naţional (un an de stagiune) se pot număra printre momentele memorabile pentru istoria trupei. şi, dincolo de toate acestea, membrii Sensor recunosc cinstit că, totuşi, cele mai "tari" momente le trăiesc la repetiţii, acolo unde se naşte practic actul artistic în sine. Sunt convinşi că grupul lor va exista atâta timp cât ideile lor artistice vor coincide În timp ce soliştii şi multe dintre trupele la modă s-au ofuscat pe propunerea de lege care i-ar fi obligat să cânte live în spectacole sau să se specifice, pe afiş, că nu o fac, membrii trupei Sensor nu au nicio "umbră" de temere vizavi de acest subiect. Primii susţineau că legea e una, dar sonorizarea e alta şi că, vezi-Doamne, în România e greu să fii artist de live Pentru Sensor nu e greu! E drept că din echipă face parte şi un acustician, a cărui sarcină este să verifice amplasarea şi tehnica înainte, dar "sensorii" consideră că "atâta timp cât trupa poate să cânte live, orice fel de instalaţie de sunet este OK!".Deşi în biografia trupei stă scris că videoclipul lor "Help Yourself" a fost premiat, "Best Video" la MTV Romanian Music Awards, deşi au concertat în Slovenia (Golden Drum Festival), Belgia, la Budapesta şi la Paris, deşi nu există deocamdată a doua trupă ca a lor, băieţii rămân modeşti şi spun că trebuie să existe o concurenţă. Dar rămân şi fideli ideii că nu vor să promoveze nejustificat imaginea Sensor, asta deşi admit că o trupă cu o imagine lucrată va reuşi să vândă mai mult decât una cu muzică bunăSensorii au suflat în lumânările de pe tort miercuri seara, la clubul Prometheus, alături de ProFm. Invitaţii au urmărit proiecţii cu imagini din cele mai importante momente ale celor şapte ani de viaţă şi de succes ai trupei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite