Senatorul Mircea Diaconu, incompatibil la „Nottara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Diaconu este şi director de teatru, şi senator
Mircea Diaconu este şi director de teatru, şi senator

Potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, senatorul PNL Mircea Diaconu (61 de ani) este incompatibil cu funcţia de director al Teatrului Nottara.

Instanţa a respins ca nefondată, în 16 septembrie, contestaţia lui Mircea Diaconu în cazul deciziei din 27 ianuarie 2011, prin care Agenţia Naţională din Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în care se află din decembrie 2008.

Potrivit ANI, Mircea Diaconu nu poate deţine în acelaşi timp o funcţie în Senatul României şi o alta la conducerea Teatrului "C.I. Nottara", instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată la instanţa supremă.

Erată

În urma articolului „Diaconu şi-a examinat soţia şi a angajat-o cu 10", publicat în ziarul „Adevărul", în data de 7 septembrie 2011, departamentul Secretariat Literar şi Relaţii cu Publicul al Teatrului „Nottara" a trimis redacţiei un voluminos drept la replică. În articolul în care arătam cum Diana Lupescu a fost angajată ca regizor la „Nottara" în baza unui concurs susţinut în faţa unei comisii conduse de soţul ei, Mircea Diaconu, s-a menţionat că pentru o asemenea funcţie era nevoie, în 2007, de minimum un an de experienţă regizorală.

Oficialii Teatrului Nottara precizează, însă, că „La angajarea pe postul de regizor (în 2007) pentru capitolul «Experienţă de specialitate», fişa postului conţinea cerinţa «domeniul artistic»: minimum un an. Conform ultimei legi de salarizare unică, fişa postului a fost actualizată (în 2010), conţinând cerinţa domeniul regiei: minimum un an". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite