Senatorii au simplificat procedurile pentru iesirea din tara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatenii romani care vor pleca din tara nu vor mai fi obligati sa prezinte la granita documente care sa justifice scopul si conditiile sederii peste hotare, au decis, ieri, senatorii care au votat in

Cetatenii romani care vor pleca din tara nu vor mai fi obligati sa prezinte la granita documente care sa justifice scopul si conditiile sederii peste hotare, au decis, ieri, senatorii care au votat in plen ordonanta de urgenta privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean roman atunci cand pleaca in strainatate.
Un amendament propus de senatorul PNL Norica Nicolai si insusit de Comisia pentru aparare si Comisia juridica din Senat imblanzeste insa conditiile plecarii. "Nu se pun conditii restrictive la iesirea din tara, ci, eventual, la intrarea in tara a altor cetateni. Cel putin asa se prevede in unele tari din Spatiul Schengen. Inteleg sa punem noi conditii pentru cetatenii straini, ca sa prevenim migratia, si nu invers", a declarat Norica Nicolai. Senatorul liberal spera ca amendamentul ei sa treaca si de Camera Deputatilor, chiar daca guvernul s-a opus. Presedintele Comisiei pentru aparare, senatorul PSD George Maior, considera amendamentul foarte bun, deoarece "se elimina o restrictie in calea liberei circulatii a cetatenilor". Prin forma votata de Senat, cetatenii romani vor fi obligati sa arate la granita doar suma de bani necesara, asigurarea medicala si, eventual, biletul de transport.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite