Semnături pentru salvarea sturionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia internaţională World Wide Fund for Nature (WWF) a strâns, în trei oraşe din România, peste 1.500 de semnături pentru salvarea sturionilor, în cadrul campaniei "Salvaţi

Organizaţia internaţională World Wide Fund for Nature (WWF) a strâns, în trei oraşe din România, peste 1.500 de semnături pentru salvarea sturionilor, în cadrul campaniei "Salvaţi Dunărea".

Reprezentaţii WWF spun că sturionii sunt puşi în pericol de noile proiecte vizând navigaţia pe Dunăre. "Prin amenajarea Dunării pentru navigaţie, unele dintre ultimele locuri de depunere a icrelor de către sturioni vor fi distruse. Autorităţile susţin că lucrările nu vor avea un impact major asupra mediului, dar problema apare atunci când cotele Dunării sunt foarte mici, ca în acest an", a declarat Iuliana Puiu, reprezentant WWF.

Ea a mai spus că lucrările de pe segmentul românesc al Dunării, care pot avea un impact negativ asupra sturionilor, sunt cele de pe sectorul Călăraşi-Brăila şi că este important ca navele să se adapteze cerinţelor fluviului, nu invers.

Listele cu semnături vor fi înaintate Comisiei Europene şi guvernelor ţărilor riverane Dunării, pentru ca acestea să oprească proiectele de dezvoltare care riscă să transforme Dunărea într-un coridor de transport lipsit de viaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite