Semafoare "inteligente", aceeaşi aglomeraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a anunţat oficial că semafoarele aşa-zis "inteligente" au fost date în funcţiune în centrul Capitalei, traficul nu s-a relaxat. Asta pentru că în anumite intersecţii încă se

După ce s-a anunţat oficial că semafoarele aşa-zis "inteligente" au fost date în funcţiune în centrul Capitalei, traficul nu s-a relaxat. Asta pentru că în anumite intersecţii încă se mai lucra la corelarea echipamentelor, fapt confirmat de o echipă de muncitori de la primărie.

Poliţiştii, în schimb, erau convinşi că totul merge strună. "Semafoarele cu senzori de trafic merg de dimineaţă şi efectele se văd", a declarat un agent, aflat în intersercţia Barbu Catargiu cu Colţei. Cronometrând, succesiv, timpii de aşteptare la semafor, am constatat că intervalele nu s-au modificat deloc, indiferent de trafic.

Cei mai mulţi şoferi nu auziseră de noile semafoare şi nici nu au sesizat o îmbunătăţire a fluenţei circulaţiei.
"Nu vedem nicio diferenţă. Se circulă la fel ca înainte", a declarat Andrei Cionis, de 25 ani, taximetrist. Un alt şofer, Laurian Iorga, era de aceeaşi părere. "Am venit de la Universitate către Romană şi se circulă la fel ca ieri. Să fim serioşi, nu se circulă mai bine", a spus bucureşteanul.

Sistem de monitorizare

Primăria Capitalei a inaugurat, ieri, Centrul de Control al Traficului, de pe Şoseaua Olteniţei. Până în prezent, sunt monitorizate doar 12 intersecţii, pe bulevardele Lascăr Catargiu, Gheorghe Magheru şi Nicolae Bălcescu.
Întregul sistem va cuprinde 140 de intersecţii. Sistemul semafoarelor "inteligente" a costat municipalitatea 18,4 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite