Seleniul din peşte creşte imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un regim alimentar care conţine o doză suplimentară de seleniu (un mineral valoros pentru buna funcţionare a creierului) reduce anxietatea şi oboseala şi creşte imunitatea organismului.

Un regim alimentar care conţine o doză suplimentară de seleniu (un mineral valoros pentru buna funcţionare a creierului) reduce anxietatea şi oboseala şi creşte imunitatea organismului. Seleniul se găseşte în produse de origine vegetală precum usturoiul, ceapa, germenii de grâu, broccoli, roşiile, strugurii negri, dar şi în proteine de tip: ouă, rinichi, ficat, carne de peşte şi crustacee.

Eugen Giurgiu, dr. în biochimie, precizează că seleniul, în doze mari, este eficient împotriva cancerului. Necesarul zilnic este de 70-100 mcg pentru bărbaţi şi 50 mcg pentru femei. S-a constatat că o doză de peste 300 mcg pe zi are efecte toxice asupra organismului, cu consecinţe foarte grave: paralizia muşchilor, tulburări respiratorii şi pierderea vederii.

Tartine cu peşte şi ouă de prepeliţă

Timp de pregătire:30 minute

Calorii: 50/felie

Ingrediente pentru pastă: 3oo g brânză de vaci, 200 g peşte ton, 6 ouă de prepeliţă, 200 g măsline, o linguriţă chimen măcinat, pătrunjel, 50 g caşcaval

Preparare: Trecem prin maşina de tocat măslinele, iar cele 6 ouă de prepeliţă fierte le dăm pe răzătoare. Amestecăm toate ingredientele şi cu pasta obţinută ungem felii de pâine de secară sau graham. Tartinele se asezonează cu caşcaval şi pătrunjel tocat mărunt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite