Selecţie pentru magistraţi de legătură în statele UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiţiei a lansat ieri procedura de selecţie pentru magistraţii de legătură care vor pleca în statele membre, pentru facilitarea şi intensificarea cooperării în domeniul

Ministerul Justiţiei a lansat ieri procedura de selecţie pentru magistraţii de legătură care vor pleca în statele membre, pentru facilitarea şi intensificarea cooperării în domeniul justiţiei. Pentru început vor fi trimişi magistraţi de legătură în Italia.

Magistratul de legătură va trebui să stabilească contacte directe cu serviciile competente şi cu autorităţile judiciare ale statului în care este detaşat.

De asemenea, magistratul de legătură va desfăşura şi activităţile menite să favorizeze şi să accelereze formele de cooperare judiciară în materie penală şi civilă (executarea mandatelor europene de arestare, transferul persoanelor condamnate, transferul de proceduri în materie penală, recunoaşterea şi executarea hotărârilor penale, comisii rogatorii, comunicarea cazierului judiciar).

La selecţie pot participa procurori, judecători şi persoane de specialitate juridică din Ministerul Justiţiei, asimilate judecătorilor şi procurorilor, cu experienţă în domeniul cooperării judiciare internaţionale.

Participanţii la selecţie trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul în România şi să cunoască limbile engleză sau franceză la nivel avansat. Durata mandatului este cuprinsă între unu şi trei ani. CV-urile vor fi transmise prin e-mail la Ministerul Justiţiei până de 17 noiembrie. (Liliana Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite