Sejururi de 1 Mai la preţuri avantajoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sejururi de 1 Mai la preţuri avantajoase
Sejururi de 1 Mai la preţuri avantajoase

Cele mai solicitate destinaţii în această perioadă sunt România, Bulgaria, Grecia şi Tunisia. În acest an, 1 Mai  va fi într-o zi de vineri, prilej de a vă distra într-un week-end prelungit. Agenţiile de turism profită de acest lucru şi au pus la vânzare oferte foarte atractive.

Până la 1 Mai mai este doar o lună şi câteva zile. Aşa că va trebui să vă grăbiţi să vă faceţi rezervare pentru a petrece un week-end inedit alături de familie sau de prieteni. Cu toate că pe piaţă sunt oferte foarte tentante, românii nu s-au înghesuit să cumpere pachete pentru 1 Mai, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

„Toate ofertele personalizate sunt într-o scădere dramatică. Mă refer la pachetele pentru Crăciun, Revelion, Paşte, Valentine’s Day, festivalurile de shopping sau carnavalurile de la Rio şi Veneţia. Asta pentru că majoritatea românilor vor prefera, în acest an, să îşi facă un concediu şi bun, vara” ne-a declarat Ciprian Enea, consultant al BestTourism Group.

Vacanţă în România

Cu toate acestea, sunt agenţii care oferă preţuri foarte avantajoase la pachetele turistice în perioada de 1 Mai care nu au trecut neobservate. Cele mai solicitate destinaţii în această perioadă sunt România, Bulgaria, Grecia şi Tunisia. Dacă vreţi să vă distraţi de 1 Mai puteţi alege staţiunile Costineşti şi Vama Veche de pe litoralul românesc.

Aici, preţurile de cazare pornesc de la 20 de lei pe noapte, de persoană, la pensiunile turistice. Foarte scumpe nu sunt nici staţiunile mai luxoase, precum Mamaia sau Neptun. În aceste staţiuni, preţurile pleacă de la 30 de lei pe noapte în hotelurile de două stele şi pot ajunge la 500 de lei, în cele de trei stele, pentru trei nopţi de cazare.

La mare căutare sunt, în această perioadă şi pensiunile turistice de la munte, cele mai solicitate fiind cele de pe Valea Prahovei şi Bran – Moeciu, unde puteţi găsi cazare pentru trei nopţi, la preţuri cuprinse  între 140 de lei şi 495 de lei de persoană, potrivit datelor agenţiei Infinity Travel.

Una dintre cele mai atractive destinaţii externe, în această perioadă, este Grecia. Motivul? Spre deosebire de România, în Grecia puteţi face plajă şi, de ce nu, chiar şi baie în Marea Egee, datorită temperaturilor  care ajung, la începutul lunii mai, chiar şi la 30 de grade.

O excursie de patru zile la Paralia Katerini, cu autocarul şi cazare la hotel de două stele cu mic dejun inclus, costă 149 de euro, potrivit ofertelor agenţiei Elysse Turism. Dacă vreţi să fiţi independenţi, puteţi pleca în Grecia cu maşina personală, pe cont propriu.

Site-urile abundă de oferte ale pensiunilor din Halkidiki, ale căror preţuri sunt cuprinse între 25 şi 35 de euro pe noapte pentru o cameră dublă de două persoane.

Preţurile la mâncare şi băutură sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul nostru. Astfel, o masă pentru o persoană la tavernele greceşti costă, în medie 5,5 euro, o bere-aproximativ 1,5 euro iar o băutură răcoritoare costă circa un euro.

La plajă, în Tunisia

Alte destinaţii şi mai călduroase, la propriu, decât Grecia sunt Tunisia şi Egipt. „Ofertele de 1 Mai sunt axate pe curse charter către nordul Africii. Pentru Tunisia şi Egipt, preţurile pornesc de la 149 de euro de persoană, incluzând transportul cu avionul, şapte nopţi de cazare la hoteluri de două stele, cu mic dejun”, ne-a declarat Annamaria Laszlo, directorul de marketing al agenţiei Kartago Tours.

Vânzări record la Târgul de Turism

Ediţia din această primăvară a Târgului de Turism a fost cea mai bună ediţie din ultimii cinci ani a evenimentului organizat la Romexpo, potrivit lui Ciprian Enea, consultant al BestTourism Group.

Vizitatorii au fost cu circa 20% mai mulţi decât la ediţia de anul trecut iar solicitările de vacanţe au fost foarte multe. Potrivit lui Carmen Botez, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Turcia a fost cea mai solicitată destinaţie din această ediţie a târgului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite