Şeful IGPR: "90% dintre maşinile Poliţiei trebuie casate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Popa
Liviu Popa

"Aproape 90% dintre maşinile Poliţiei Române ar trebui casate, după ultimele verificări", a declarat, ieri, şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, la bilanţul Poliţiei Române. Anunţul său vine la aproape tre ani de la momentul la care parcul auto al poliţiei a fost reînnoit cu aproape 700 de autospeciale, în mare parte Logan, prin renegocierea contractelor de achiziţie cu Ager Leasing, societatea care se angajase iniţial s

Deşi numărul grupărilor de crimă organizată trimise de gratii a ajuns, anul trecut, la 400, iar numărul furturilor este în creştere, din cauza crizei economice, poliţia stă prost în privinţa tuturor dotărilor. ,,Staţiile radio...ar trebui să avem 66.000. Conectarea la reţeaua de date o avem, avem doar 39%. Peste 91% din acest procent îndeplineşte mijloacele de scoatere din funcţiune. (....)Resursele pe care le avem pentru mentenanţa parcului auto sunt reduse", a completat Popa.
Potrivit acestuia, în pofida faptului că, în 2011, bugetul poliţiei a fost mai mic cu 20 de milioane de euro, rezultatele poliţiştilor au fost bune.

Principala prioritate: combaterea evaziunii fiscale
Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a explicat că, anul trecut, s-au înregistrat rezultate foarte bune în domeniul combaterii fraudelor, unde s-au constatat prejudicii de peste trei miliarde de lei, din care s-au recuperat 115 milioane de lei.
,,Nu putem să ne acoperim de o lege permisivă, cred că avem şi noi multe de făcut", a conchis Popa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite