Şeful CJ Călăraşi, în conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Filipescu (centru) va da explicaţii la Parchet
George Filipescu (centru) va da explicaţii la Parchet

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi şi un consilier au fost daţi pe mâna procurorilor de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), existând indicii că s-ar fi aflat în conflict de interese.

Răducu-George Filipescu a fost reclamat de ANI pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, după ce în 2009 şi 2010 a semnat hotărâri privind bugetele judeţului prin care au fost alocaţi peste un milion de lei pentru două asociaţii - Ecoaqua şi Ecomanagement Salubris - unde el era preşedinte şi şef al Consiliului Director.

În prezent, Filipescu exercită al doilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. În timpul celui de-al doilea mandat, 2008 - 2012, au fost înfiinţate, prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Călăraşi, cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară. Acestea au statut de utilitatea publică şi au ca scop finanţarea, organizarea şi reabilitarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare şi de colectare a deşeurilor reziduale, la nivelul judeţului Călăraşi.

„Îi bat cu banii lor !"

Răducu-George Filipescu a calificat acţiunea ANI drept „un atac politic şi o lovitură de imagine". Preşedintele CJ Călăraşi spune că a depus documente prin avocatul său şi a demontat toate acuzaţiile care i se aduc. „Eu nu iau nici cinci bănuţi de la aceste asociaţii. Sunt proiecte dezvoltate cu fonduri europene în care s-au asociat mai mulţi primari şi, implicit, Consiliul Judeţean. Consider că ANI greşeşte şi voi demonstra în instanţă. Îi bat cu banii lor ! Voi câştiga şi al treilea mandat la Consiliul Judeţean", a declarat Filipescu.

Şi Camelia Ghiveciu a fost reclamată

Potrivit ANI, un alt angajat al CJ Călăraşi, Camelia Ghiveciu, consilier judeţean, a votat pentru alocarea în 2011 din bugetul Călăraşiului a 420.000 de lei asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Ecoaqua SA, deşi avea funcţia de referent economic în cadrul acesteia.

Camelia Ghiveciu a fost validată la data de 26 iunie 2008 în funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi. "Beneficiul patrimonial realizat până în prezent de către Ghiveciu Camelia, în calitate de referent economic în cadrul Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Ecoaqua SA Călăraşi, a fost de 97.500 de lei", precizează ANI în comunicat. Camelia Ghiveciu este preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale din Călăraşi.

Averea lui Filipescu

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2011, Filipescu deţine, printre altele, două terenuri intravilane de 1.890 de metri pătraţi şi trei terenuri agricole de 17,5 hectare, cumpărate sau moştenite în perioada 2005-2008. El mai are o casă de locuit de 88 de metri pătraţi construită în 1994 şi un apartament de 55 de metri pătraţi, cumpărat în 2006. Filipescu are un autoturism Daewoo Cielo din 1996 şi un Volkswagen Golf din 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite