Şeful unei bănci s-a aruncat de pe bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Pascu a încercat să se sinucidă după ce a furat banii instituţiei şi i-a pierdut la jocuri de noroc. După ce a furat 100.000 de euro din seiful băncii în care lucra, tânărul şef

Adrian Pascu a încercat să se sinucidă după ce a furat banii instituţiei şi i-a pierdut la jocuri de noroc.

După ce a furat 100.000 de euro din seiful băncii în care lucra, tânărul şef al unei sucursale din Bucureşti a Bancpost a încercat să se sinucidă, aruncându-se de pe terasa unui bloc.

Administratorul unei agenţii a Bancpost din Capitală s-a aruncat de pe terasa unui bloc cu opt etaje, după ce ar fi furat 100.000 de euro din seiful băncii în care lucra, iar mai mult de jumătate din bani i-a pierdut într-un cazinou.

Adrian Pascu, 27 de ani, administratorul agenţiei Bancpost de pe Bulevardul Timişoara din Capitală, a încercat, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie, să-şi pună capăt zilelor aruncându-se de pe terasa blocului F2c, situat pe strada Foişorului din sectorul 6.


Pascu a supravieţuit impactului cu solul şi aseară era internat la Spitalul "Sf. Pantelimon" în stare critică.
Potrivit Poliţiei Capitalei, joia trecută, poliţiştii au fost informaţi că, de la o sucursală din sectorul 6 a Bancpost, au fost furaţi 100.000 de euro. Ancheta a stabilit că banii au dispărut în perioada 31 decembrie 2007 - 3 ianuarie 2008 şi că autorul furtului este chiar Adrian Pascu, şeful sucursalei.


Din cercetările poliţiei a rezultat că Pascu ar fi fost prezent într-un cazinou din Bucureşti unde ar fi jucat aproximativ 60.000 de euro. Diferenţa de bani încă nu a fost găsită.

SMS-uri către tatăl şi iubita sa
Colegii bărbatului au povestit că acesta era foarte competent în domeniul bancar. Înainte de a se arunca de pe bloc, Pascu trimisese tatălui său şi iubitei mai multe sms-uri prin care explica faptul că a devalizat banca şi nu mai merită să trăiască. Locatarii blocului din care s-a aruncat tânărul spun că nu au auzit mare lucru. Doar o femeie susţine că a observat una dintre sârmele de la ghenă ruptă. "Cred că a încercat să se spânzure, după care s-a aruncat sau l-au aruncat alţii…", ne-a declarat femeia. Dacă bărbatul va scăpa cu viaţă, el ar putea fi cercetat pentru delapidare.


La angajarea în bănci nu se dă examen psihologic


Potrivit normelor interne ale băncilor comerciale, în momentul angajării se dau examene prin care se verifică doar cunoştinţele de specialitate ale candidaţilor, nu şi integritatea lor mentală. În cazul celor ce urmează să conducă filiale sau sucursale, se verifică doar compatibilitatea acestora cu funcţia respectivă, pentru evitarea unor conflicte de interese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite