Seful si adjunctul Parchetelor Militare, zburati din functii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar doua zile au trecut de la trimiterea CSM, cu propunerea de revocare, a listei negre intocmite de seful Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar. Acesta vrea sa se lepede de 11

Doar doua zile au trecut de la trimiterea CSM, cu propunerea de revocare, a listei negre intocmite de seful Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar. Acesta vrea sa se lepede de 11 procurori. Ieri, ministrul justitiei, Monica Macovei, i-a completat lista sefului DNA cu inca un anchetator care nu mai este dorit in functie - procurorul-sef adjunct al Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Co-ruptie - Constantin Irimia, cel caruia, la un moment dat, i s-au reprosat deficientele din ancheta lui Dumitru Sechelariu. Monica Macovei a inceput insa si curatenia in Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, mai exact la Sectia Parchetelor Militare. Astfel, procurorul-sef al Sectiei, Samoila Joarza, si adjunctul sau, Ionel Slavoiu, sunt propusi pentru revocare. Ministrul justitiei urmeaza sa-si motiveze decizia de a "decapita" conducerea Sectiei Parchetelor Militare in fata CSM. Generalul magistrat Samoila Joarza a fost contestat de-a lungul timpului in ceea ce priveste anchetele privind mineriadele sau Revolutia din decembrie 1989, Asociatia Victimelor Mineriadelor cerand in nenumarate randuri demiterea sa. El a mai fost revocat o data din functie. In 1997 a fost inlocuit din postul de adjunct al sefului Sectiei Parchetelor Militare. Colonelul magistrat Ioan Slavie a fost propus de fostul ministru al justitiei Rodica Stanoiu la sefia PNA, alaturi de Ioan Amarie, care, in cele din urma a primit avizul CSM.
Constantin Irimia crede ca revocarea i se trage de la dosarul "BCR Novaci"
Constantin Irimia nu a dorit sa comenteze propunerea ministrului justitiei de a fi revocat din functia de adjunct al Sectiei a II-a a PNA. Considerand ca orice comentarii ar fi de prisos, Irimia a precizat ca a aflat de decizia ministrului de la ziaristi. Constantin Irimia este cel care a inceput cercetarile in dosarul "BCR Novaci", cauza pe care procurorul-sef, Daniel Morar, a dat-o ca exemplu de mare coruptie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite