Şeful de la Protecţia Copilului ţine cu dinţii de scaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, refuză să-şi dea demisia, în ciuda faptului că este cercetat penal pentru

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, refuză să-şi dea demisia, în ciuda faptului că este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a recomandat schimbarea lui din funcţie.

"Demisia mea nu îşi are rostul. Ancheta va arăta dacă sunt vinovat şi în ce măsură", a declarat ieri directorul Marin Rus, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social a judeţului Bistriţa-Năsăud.

Deşi, iniţial, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Mihai Rusu, a dispus şi el o anchetă la direcţie, aceasta a fost sistată deoarece se aşteaptă rezultatele anchetei penale. Consiliul judeţean este singura instituţie în masură să demită conducerea DGASPC.

Prefectul judeţului, Ioan Szilagyi, l-a felicitat pe Rus pentru decizia de a nu demisiona. "Jos pălăria pentru decizie, vinovaţi de acest caz suntem cu toţii, şi noi, şi părinţii, şi vecinii. Toţi suntem de vină că nu ne pasă", a spus prefectul.

Scandalul de la DGASPC Bistriţa-Năsăud a izbuncit după decesul micuţului Lucian Rostaş, în vârstă de patru ani şi şapte luni, care a fost maltrat şi omorât de asistenta maternală Marcela Făgărăşan. Aceasta nu fusese evaluată psihologic de reprezentanţii DGASPC, deşi atestatul i-a fost reînnoit de trei ori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite