Şeful Poliţiei Transporturi Constanţa, cercetat pentru şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, comisar-şef Ioan Bucur, a fost prezentat, ieri, judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, pentru emiterea mandatului de arestare.

Şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, comisar-şef Ioan Bucur, a fost prezentat, ieri, judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, pentru emiterea mandatului de arestare. Procurorii anticorupţie, împreună cu ofiţerii DGA Constanţa, l-au prins pe Ioan Bucur în flagrant, în biroul său, după ce a primit mită 1.000 de euro de la un alt poliţist, care era cercetat disciplinar.

Potrivit surselor judiciare, Bucur era de mai multă vreme în atenţia DGA, care deţinea informaţii că ofiţerul ar lua şpagă. Numeroase dosare privind furtul de mărfuri din Port, soluţionate invariabil cu AN (autor necunoscut), au trezit, de asemenea, suspiciuni privind integritatatea şefului Poliţiei Transporturi.

Potrivit unor surse neoficiale, Bucur a fost protejat chiar de fostul şef al Poliţiei Române, chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu. În martie 2005, comisarul a fost prins cu mai multe matrapazlâcuri, în urma unui control intern, şi a fost sancţionat cu mustrare scrisă. Acest lucru nu l-a împiedicat ca, în noiembrie 2005, să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Transporturi Constanţa. Ilegalitatea a fost girată de chestorul Fătuloiu, care i-a dat lui Bucur o derogare, pentru a putea participa la concurs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite