Şeful Poliţiei Române a interzis controalele "de rutină" ale agenţilor de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii nu vor mai fi tracasaţi fără motiv de poliţiştii rutieri Mai multe echipe vor supraveghea discret dacă această dispoziţie va fi respectată Chestorul general al

Şoferii nu vor mai fi tracasaţi fără motiv de poliţiştii rutieri

Mai multe echipe vor supraveghea discret dacă această dispoziţie va fi respectată

Chestorul general al Poliţiei Române, Dan Fătuloiu, a interzis agenţilor de circulaţie să mai oprească nejustificat maşinile în trafic. El a mai cerut ca amenzile să fie aplicate gradual, în funcţie de gravitatea abaterilor. Potrivit lui Fătuloiu, miercuri, într-o videoconferinţă, a dispus tuturor unităţilor de poliţie rutieră din România să renunţe la controalele de rutină, iar controlul circulaţiei să fie făcut numai în acţiuni cu caracter tematic.

Practic, inspectorul general al Poliţiei Române a ordonat agenţilor de circulaţie să oprească maşinile aflate în trafic doar atunci când observă încălcarea regulilor de circulaţie sau când există informaţii că respectivele maşini au fost implicate în comiterea unor infracţiuni sau transportă bunuri furate ori persoane date în urmărire.

Şeful Poliţiei Române a mai cerut ca, în cazul contravenienţilor care au încălcat o regulă de circulaţie, dar nu au pus în pericol niciun alt participant la trafic, să primeze avertismentul. Fătuloiu a ordonat însă ca amenzile să fie usturătoare pentru conducătorii auto care prin manevrele lor aduc atingere siguranţei rutiere. Acţiunile poliţiei rutiere, a mai spus Fătuloiu, vor urmări în principal combaterea sistematică a unei cauze generatoare de tragedii rutiere, disciplinarea unei anume categorii de participanţi la trafic ori conduita pe anumite sectoare de drum în care riscul producerii unor accidente este foarte mare. Chestorul a precizat şi că a format mai multe echipe care vor supraveghea discret dacă agenţii de circulaţie respectă dispoziţiile sale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite