Şeful Poliţiei Argeş, anchetat de minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul "Adevărul" a dezvăluit că şeful poliţiei argeşene este bănuit de muşamalizarea unui accident rutier, pe care l-ar fi comis în stare de ebrietate. Ministerul Internelor şi Reformei

Ziarul "Adevărul" a dezvăluit că şeful poliţiei argeşene este bănuit de muşamalizarea unui accident rutier, pe care l-ar fi comis în stare de ebrietate. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a confirmat în cursul zilei de ieri existenţa acestui caz. Mai mult, aflăm că alături de chestorul Marian Orjanu mai sunt cercetaţi şi alţi doi poliţişti, suspectaţi de complicitate.

Varianta pe care IPJ Argeş a încercat să o acrediteze era cea a accidentului comis de subofiţerul Zamfir Olteanu, în seara zilei de 23 august. Informaţiile noastre indică faptul că la volanul autoturismului se afla chiar chestorul Marian Orjanu, comandant al IPJ Argeş. Ieri, MIRA a confirmat faptul că atât comandantul, cât şi alţi doi subordonaţi de-ai acestuia sunt cercetaţi de Corpul de Control pentru muşamalizarea acestui caz.

Dosarul va pleca la Parchet

Comunicatul MIRA este sec. "Referitor la accidentul produs în data de 23 august, pe raza judeţului Argeş, în localitatea Mărăcineni, în care a fost implicat un autoturism marca Kia Sorento, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative face următoarele precizări: După producerea accidentului, o echipă a Corpului de Control al MIRA s-a deplasat în judeţul Argeş pentru a verifica toate aspectele legate de acest eveniment.

Pe parcursul verificărilor au fost audiate mai multe persoane, s-a efectuat cercetarea la faţa locului, prelevându-se probe biologice care urmează a fi înaintate Parchetului pentru a dispune expertizarea lor. Pe baza rezultatelor verificărilor realizate de Corpul de Control, ministrul internelor şi reformei administrative, Cristian David, a dispus cercetarea prealabilă a trei cadre MIRA, inclusiv a şefului IPJ Argeş, în vederea stabilirii cu exactitate a persoanei care se afla la volanul autoturismului în momentul producerii accidentului.

Rezultatul cercetărilor va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun", se menţionează în comunicat.

Dovezi de la surse nebănuite

Din datele noastre reiese faptul că acest caz a fost documentat şi de alte structuri investigative, nu numai de Corpul de Control al MIRA. Rezultatele preliminare ale acestor structuri acreditează varianta prezentată de "Adevărul", şi anume că chestorul Marian Orjanu se afla la volanul autoturismului. Acesta venea de la o petrecere ce a avut loc la o fostă vilă de-a lui Ceauşescu, de la Miceşti.

Pentru că probele biologice ar fi trădat gradul de alcoolemie din sânge, chestorul l-a chemat pe Zamfir Olteanu, şofer de serviciu, pentru a declara în procesul-verbal de constatare că el se afla la volanul autoturismului. Varianta oficială poate fi demontată de martorii care susţin că Marian Orjanu se afla la volan şi că, mai mult, o ambulanţă care întâmplător a trecut pe la locul accidentului s-a oferit să-i acorde chestorului îngrijiri medicale.

Acesta ar fi refuzat însă, pentru că deja iniţiase demersurile necesare muşamalizării. La descinderea investigatorilor MIRA, atât chestorul, cât şi şoferul său, s-au pierdut în… concediu. Contactat de ziarul "Adevărul", şeful IPJ Argeş s-a declarat victimă a unor "prieteni" care i-ar fi înscenat acest caz. Chestorul s-a arătat extrem de interesat de declaraţiile obţinute de "Adevărul" de la martorii accidentului.

Ceilalţi doi poliţişti cercetaţi sunt şoferul, care apare ca fiind cel care a condus autoturismul accidentat, şi poliţistul care a întocmit procesul-verbal. Referitor la probele biologice recoltate de anchetatori, trebuie menţionat şi faptul că soţia chestorului este angajată a Secţiei de Medicină Legală Piteşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite