Seful Antifraudă - lăudatîn "Le Monde", remaniatla Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia de sâmbătă a prestigiosului cotidian francez a publicat un articol despre lupta antifraudă în România şi succesele pe care le-a înregistrat DLAF în ultimul an, de la crearea sa, în

Ediţia de sâmbătă a prestigiosului cotidian francez a publicat un articol despre lupta antifraudă în România şi succesele pe care le-a înregistrat DLAF în ultimul an, de la crearea sa, în iunie 2005. şeful DLAF, Tudor Chiuariu, se află pe lista secretarilor de stat care urmează să fie restructuraţi.
Intitulat "România: departamentul antifraudă creat de Bucureşti dă primele sale rezultate", materialul descrie în amănunt modul în care a fost reformat întregul sistem al controlului fondurilor europene, prin înfiinţarea DLAF. "Le Monde" remarcă şi modul în care Tudor Chiuariu, şeful Departamentului pentru Lupta Antifraudă, a reuşit, printr-o politică coerentă de resurse umane, să atragă inspectori tineri care şi-au finalizat studiile în străinătate. Cotidianul francez ţine să precizeze că rolul acestui organism este fundamental în condiţiile în care România urmează să primească în perioada 2007-2013 fonduri europene în valoare de 31 miliarde de euro. Articolul precizează în continuare că Departamentul Antifraudă a deschis anul trecut 51 de dosare de fraude cu fonduri europene şi a finalizat 43. Materialul publicat de "Le Monde" vine în contextul în care, la Bucureşti, a fost înaintată lista secretarilor de stat care vor fi remaniaţi, iar Chiuariu se află printre ei. Aleodor Frâncu, şeful Cancelariei primului-ministru, declara marţi pentru agenţia de presă NewsIn că "Tudor Chiuariu îşi va păstra funcţia de conducere în cadrul DLAF, însă nu va mai fi la nivel de secretar de stat. Facem o reorganizare acolo".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite