Şeful Anticorupţiei din MAI, demisie "din motive profesionale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Marian Sântion a demisionat din funcţia de director al Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor, invocând motive profesionale. Ministrul Vasile

Procurorul Marian Sântion a demisionat din funcţia de director al Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor, invocând motive profesionale. Ministrul Vasile Blaga a arătat că regretă încetarea acestei colaborări şi i-a mulţumit procurorului Marian Sântion pentru eforturile depuse în activitatea sa de până în prezent.

În urmă cu aproape cinci luni a existat însă un control în legătură cu deplasările şefului DGA în câteva ţări exotice. MAI a început, ieri, o evaluare a activităţii DGA, la împlinirea unui an de activitate. Verificările vor avea ca obiective managementul instituţional, alocarea şi utilizarea resurselor şi relaţionarea internă şi externă a direcţiei, adică modul în
care aceasta a cooperat pentru atingerea obiectivelor sale cu celelalte unităţi ale MAI şi cu
alte instituţii cu competenţe în domeniul combaterii corupţiei. La sfârşitul lunii ianuarie 2006, procurorul Marian Sântion nu a permis Corpului de Control al ministrului să-i verifice activitatea, pentru că nu avea încredere în integritatea echipei, a explicat el în conferinţa de presă susţinută ieri. Printre cei care formau echipa de control refuzată de Sântion se afla şi un ofiţer, comisarul-şef Constantin Rotaru, despre care unitatea condusă de Sântion avea informaţii că a obţinut o locuinţă de serviciu din fondul Ministerului Administraţiei şi Internelor, declarând în fals că nu deţine şi nu a deţinut nicio proprietate. Informaţiile celor de la DGA arată că Rotaru şi-ar fi construit o vilă în Slatina.

La conferinţa de ieri, Sântion a mai declarat că în zilele următoare DGA va sesiza Parchetul în cazul unui alt ofiţer din cadrul Corpului de Control al ministrului, însă nu l-a nominalizat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite