Seful de la ANSV, promovat după fiecare dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar două săptămâni înainte, omul fusese trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce a transformat gripa aviară din primăvară în afacere de familie. În prezent este bănuit de

Cu doar două săptămâni înainte, omul fusese trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce a transformat gripa aviară din primăvară în afacere de familie. În prezent este bănuit de deturnare de fonduri europene, pentru că a pus mâna pe un proiect PHARE, folosindu-se de un teren care nu îi aparţine.

IDSA - bomba ecologică din coasta parlamentului
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală este instituţia pe care ştefan Nicolae a condus-o de mulţi ani încoace. IDSA a fost considerată bomba ecologică din buricul Capitalei. Deşi aici se lucra cu virusuri şi bacterii de mare risc, nu au existat niciodată o staţie de epurare a reziduurilor, un incinerator sau un canal de deversare, separat de cel al Capitalei. Publicarea în Adevărul a situaţiei de la IDSA a provocat un scandal care aproape că a închis institutul. În încercarea de a-şi salva scaunul, Nicolae s-a înscris la un proiect PHARE prin care să-şi doteze unitatea cu aparatură de protecţie biologică. Ca aport al IDSA la proiect, directorul a trecut mai multe terenuri, de circa 1.500 de metri pătraţi, care însă nu aparţineau institutului. IDSA funcţionează în incinta Facultăţii de Medicină Veterinară, iar acolo sunt mai multe suprafeţe de teren nefolosite. ştefan Nicolae a mers pe ideea că nimeni nu va sesiza că terenul nu-i aparţine de drept.

Deturnare de fonduri europene, dar cu scop nobiL
IDSA s-a bucurat de sprijin guvernamental, în special din partea Ministerului Agriculturii. Totul a mers ca pe roate, până în momentul în care proiectul a intrat în faza finală. Atunci, Nicolae ar fi trebuit să facă dovada că este proprietarul terenului unde se vor construi staţia de epurare şi incineratorul. Exact în acea perioadă, IGP a anunţat public trimiterea în judecată a directorului ştefan Nicolae pentru grave abuzuri în serviciu. Era celebrul dosar "Aviara", în care ştefan Nicolae a fost acuzat că ar fi redirecţionat o mare parte a bugetului IDSA către firma fiului său, Bogdan Nicolae.
După mutarea sa la conducerea Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare, abuzurile pe care le-a comis la IDSA au început să iasă la iveală. Procurorii investighează în această perioadă modul în care a fost posibil ca IDSA să obţină bani europeni punând garanţie ceva ce nu deţine. Corespondenţa pe care institutul de cercetare a avut-o cu cei de la Medicină Veterinară dovedeşte clar că totul a fost făcut cu premeditare. Rectorul Universităţii trimisese încă din vara anului trecut o adresă către Nicolae, prin care îl informa că Senatul facultăţii nu va aproba niciodată transferul de teren către IDSA.
Chiar dacă fapta sa este încadrată la deturnare de fonduri europene, directorul ştefan Nicolae vede lucrurile cu totul altfel. El spune că a încercat să facă un lucru bun pentru institutul de cercetare. Cât despre dosarele sale penale, care vin din urmă precum bulgărele de zăpadă, ştefan Nicolae crede că totul se va rezolva în instanţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite