Şefii companiilor multinaţionale debordează de optimism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din managerii companiilor străine prezente în România cred că vor avea creşteri pe toată linia în următoarele trei luni Majoritatea reprezentanţilor la vârf ai

Mai mult de jumătate din managerii companiilor străine prezente în România cred că vor avea creşteri pe toată linia în următoarele trei luni

Majoritatea reprezentanţilor la vârf ai companiilor internaţionale care activează în România estimează că investiţiile firmelor din ţară vor creşte. Potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanţă financiară KPMG, rezultatele pe trimestrul al treilea din acest an vor fi mai bune decât cele din primele două trimestre.

În ceea ce priveşte situaţia financiară şi evoluţia veniturilor firmelor în trimestrul trei din 2007, aproape 60% din cei chestionaţi au declarat că acestea se vor îmbunătăţi.

Peste jumătate (55%) din reprezentanţii companiilor din România au afirmat că activitatea economică se va extinde în perioada iulie-septembrie 2007.
De asemenea, numărul persoanelor care se vor angaja în companiile internaţionale va creşte, susţin 50% din firmele participante la sondaj.

KPMG chestionează trimestrial 100 de companii internaţionale care activează în România.

Ponderea pesimiştilor scade simţitor

Dacă în sondajele trimestriale anterioare pesimiştii reprezentau aproape 10% din totalul răspunsurilor, acum, ponderea acestora a scăzut sub 5%. Cele mai multe sufragii negative erau întrunite la capitolele privind evoluţia numărului de angajaţi (7% în primul trimestru, apoi peste 10% în următorul estimau că vor avea mai puţini salariaţi) şi la cel privind situaţia financiară. În perioada aprilie-iunie, aproximativ 8% credeau că veniturile lor vor scădea, pentru ca, acum, ponderea acestora să scadă sub 2%.

Firmele străine au avut evoluţii bune şi în prima parte a anului

Aproximativ 58% din companiile chestionate au declarat că veniturile firmelor internaţionale din ţară au crescut în cel de-al doilea trimestru 2007, potrivit sondajului KPMG. În privinţa situaţiei financiare din trimestrul doi, 57% din companii au susţinut că aceasta s-a îmbunătăţit. Referitor la activitatea economică înregistrată în perioada aprilie-iunie, 70% din repondenţii sondajului au afirmat că aceasta este în creştere, potrivit sursei citate. În fine, jumătate din companii susţin că, în trimestrul al doilea 2007, numărul angajaţilor în cadrul companiilor străine a crescut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite