Şef la Antifraudă, implicat în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta împotriva fraudelor financiare este condusă de funcţionari incompatibili cu posturile ocupate Dragoş Brezeanu (39 de ani) este directorul adjunct al Direcţiei Antifraudă din cadrul

Lupta împotriva fraudelor financiare este condusă de funcţionari incompatibili cu posturile ocupate

Dragoş Brezeanu (39 de ani) este directorul adjunct al Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, dar şi administrator al unei firme în care este asociat cu oameni din grupul NIRO.

Dragoş Brezeanu este adjunct al şefului Direcţiei Antifraudă Fiscală (DAF) din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Fiind funcţionar public cu atribuţii de control şi conducere, Dragoş Brezeanu nu are dreptul să fie administrator al vreunei firme private.

Cu toate acestea, adjunctul şefului DAF este administrator al International Economic Consulting SA, fiind şi acţionar în această firmă cu 14% - potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Printre asociaţii lui Dragoş Brezeanu se numără Florin Marius Volschi, care deţine 19,2% din International Economic Consulting SA. Volschi este, de asemenea, director general al Grand Hotel du Boulevard SA, unde administrator şi acţionar este soţia sa, Clitemnestra Gâdea-Volschi, acţionar şi angajat al grupului de firme NIRO, condus de Dumitru Nicolae. De altfel, firma Grand Hotel du Boulevard este la rândul ei controlată de grupul de firme Niro.

Omisiune sau premeditare?

Adjunctul şefului DAF a omis să menţioneze în declaraţia de interese acţiunile şi calitatea de administrator deţinute la International Economic Consulting SA.

Dragoş Brezeanu menţionează doar despre părţile sociale deţinute la B&B Trading Company SRL. Numai că adjunctul şefului DAF are şi în această societate comercială calitatea de administrator - potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Ambele firme sunt, momentan, în stare de dizolvare, însă au intrat după angajarea lui Dragoş Brezeanu în cadrul ANAF. Acesta ocupă funcţia de consilier superior în Direcţia Antifraudă din noiembrie 2005, fiind numit director adjunct în octombrie 2007.

Dragoş Brezeanu este administrator la International Economic Consulting din decembrie 2003. Potrivit ONRC, ultima modificare la International Economic a fost operată în iulie 2008. De asemenea, el a menţionat în declaraţia de avere că deţine un autoturism Mini, dar conduce, de săptămâna trecută, o limuzină Saab 95, ce are numere de înmatriculare provizorii. Preţul limuzinei este de peste 30.000 de euro.

ANAF efectuează verificări

În încercarea de a obţine punctul de vedere al lui Dragoş Brezeanu sau al Direcţiei Antifraudă, am fost îndrumaţi către biroul de presă al ANAF. Preşedintele instituţiei, Daniel Chiţoiu, s-a dovedit, totuşi, mai receptiv decât Direcţia Antifraudă Fiscală.

Acesta a confirmat că un funcţionar de talia lui Brezeanu nu poate deţine şi calitatea de administrator în societăţi comerciale. "O să efectuăm verificări şi, dacă se adeveresc toate acestea, dl Brezeanu va fi trimis în faţa comisiei de disciplină cu propunere de desfacere a contractului de muncă", a declarat, sec, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Daniel Chiţoiu.

Maşinile lui Dragoş Brezeanu

Saab 95

Preţ estimativ - 31 .000 euro
Motor benzină - 2.0 litri
Putere - 150 CP
Viteză maximă - 210 km/h
Acceleraţie 0 - 100 km/h - 9,8 secunde

Mini Cooper

Preţ estimativ - 19.000 euro
Motor benzină - 1.6 litri
Putere - 115 CP
Viteză maximă - 200 km/h
Acceleraţie 0 - 100 km/h - 9,2 secunde

O să efectuăm verificări şi, dacă se adeveresc toate acestea, domnul Brezeanu va fi trimis în faţa comisiei de disciplină cu propunere de desfacere a contractului de muncă
Daniel Chiţoiu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite