Sediul unei fundaţii din Câmpia Turzii, reparat de piloţi americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloţii americani de la baza militară Aviano din Italia, participanţi la un exerciţiu în România, au făcut pe "meşterii casei" la sediul unei fundaţii din Câmpia Turzii. Câteva

Piloţii americani de la baza militară Aviano din Italia, participanţi la un exerciţiu în România, au făcut pe "meşterii casei" la sediul unei fundaţii din Câmpia Turzii.

Câteva zeci de piloţi şi personalul de mentenanţă din Escadrila 510 de Aviaţie de la baza militară din Aviano - Italia, şi-au petrecut o săptămână liberă la centrul de asistenţă al Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie din Câmpia Turzii. Militarii au donat mobilier, un frigider, dulciuri şi rechizite şcolare pentru micuţi. Ei au făcut şi diverse reparaţii la sediul fundaţiei.

Viaţă mai plăcută pentru copii

Şeful intendenţei escadrilei, Jason Williams, s-a interesat de nevoile centrului, prin intermediul Ambasadei Americane, înainte de a veni în România. S-a ocupat apoi de strângerea de fonduri şi achiziţionarea materialelor.

O parte din acestea au fost aduse cu echipamentul militar, la venirea în ţară, iar restul au fost cumpărate din magazinele locale. Militarii au venit la centrul de pe strada Liviu Rebreanu nr. 2, în afara programului, timp de o săptămână. Ieri au finalizat lucrările şi au donat rechizite.

Americanii au reparat balansoarul din curte, au zugrăvit înteriorul clădirii, au pus mochetă şi au schimbat mobilierul uzat. "Deviza lor a fost să facă viaţa copiilor mai plăcută", ne-a spus Camelia Mateş, din partea FRCCF.

Ce fac în timpul liber

Piloţii americani de la Aviano ne-au povestit că îşi petrec timpul liber făcând exerciţii fizice, cel puţin o oră pe zi, dar şi citesc cărţi, ascultă muzică şi fac excursii în împrejurimi. "Exerciţiile fizice zilnice nu sunt obligatoii, doar testele periodice", ne-a explicat lt. col.

Lance Landrum, şeful escadrilei. La Câmpia Turzii, piloţii sunt cazaţi în trei hoteluri din zonă. Ei au vizitat Cheile Turzii şi Castelul Bran. Echipaje mixte americane şi româneşti vor efectua miercuri zboruri demonstrative, atât pe MIG-urile din dotarea bazei, cât şi pe aparate F16 aduse de la Aviano.

Asistenţă marca FRCCF

Centrul FRCCF din Câmpia Turzii acordă asistenţă socială pentru circa 50 de copii provenind din familii devaforizate. Micuţii se pot juca aici în vacanţe şi sunt asistaţi pentru a-şi face lecţiile. Copiii i-au cântat "La mulţi ani!" pilotului sergent Jacob Melsina, care a împlinit sâmbătă 28 de ani.

În Transilvania, FRCCF acordă anual asistenţă pentru câteva mii de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite