Sediul companiei maritime din Safaga, incendiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane, membri ai familiilor celor decedaţi sau dispăruţi în naufragiul feribotului Al-Salam 98, au luat cu asalt ieri birourile companiei maritime, proprietară a navei, din Safaga,

Sute de persoane, membri ai familiilor celor decedaţi sau dispăruţi în naufragiul feribotului Al-Salam 98, au luat cu asalt ieri birourile companiei maritime, proprietară a navei, din Safaga, port egiptean la Marea Roşie. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, în încercarea de a dispersa mulţimea de oameni furioşi.
Oamenii au intrat în birourile Al-Salam, aruncând în mijlocul străzii bunurile companiei maritime. Un mare afiş cu fotografia unui grandios vapor a fost desprinsă de pe clădire şi incendiată. Aproximativ 400 din cei 1.400 de pasageri au fost salvaţi. Rudele şi apropiaţi ai celor îmbarcaţi pe feribotul scufundat sunt nemulţumiţi de faptul că proprietarul feribotului nu a difuzat o listă cu persoanele decedate, salvate şi dispărute. Presa egipteană a acuzat operatorul navei ca a făcut feribotul nesigur prin adăugarea unor punţi suplimentare, după achiziţionarea acestuia din Italia, şi că s-a folosit de pavilionul panamez pentru a evita adoptarea normelor de securitate. Armatorul Mamdouh Ismail a afirmat la un port de televiziune egiptean că firma va oferi familiei fiecărei victime a accidentului câte 150.000 de lire egiptene (26.000 de dolari), maximul pe care-l prevede legea.
Alţi supravieţuitori au fost salvaţi miraculos
Ieri, autorităţile saudite continuau eforturile vizând redescoperirea altor supravieţuitori. Au fost mobilizate în acest scop două fregate, nave de salvare, cinci elicoptere şi un Boeing C-130, iar la Duba a fost creată o celulă de criză. Echipele de salvare au reuşit, duminică, să recupereze din Marea Roşie mai mulţi supravieţuitori, însă sute de persoane sunt în continuare date dispărute, iar şansele lor de supravieţuire sunt din ce în ce mai mici. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Magdi Radi, a anunţat că echipele de salvare au recuperat 387 de supravieţuitori şi cadavrele a 135 de victime.
Căpitanul navei tot nu a fost găsit
Rani Kamal, al treilea ofiţer în ierarhia navei, a confirmat, pentru postul de televiziune Al Arabiya, că puntea autoturismelor a fost inundată în timpul operaţiunilor de stingere a incendiului, ceea ce a dus la înclinarea navei. Kamal, una dintre persoanele salvate de Garda de Coastă saudită, a adăugat că apa a continuat să se infiltreze în cala navei, înclinând vasul tot mai mult. Căpitanul vasului, Sayed Omar, nu a fost găsit. Pasagerii i-au acuzat de neglijenţă pe căpitan şi pe membrii echipajului navei, susţinând că Sayed Omar a abandonat nava înainte de a se asigura că toţi pasagerii au părăsit-o, iar echipajul i-a împedicat să poarte veste de salvare. Autorităţile au investigat şi informaţiile conform cărora căpitanul altei nave a ignorat semnalul SOS al feribotului şi nu a venit în ajutorul pasagerilor. Conform Ministerului de Transporturi, căpitanul în cauză a fost suspendat din funcţie pe timpul anchetei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite