Victor Ponta: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 2 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Şedinţa de Guvern este transmisă în direct.

UPDATE: Ponta este nemulţumit de data propusă "de principiu" pentru alegerile parlamentare, 2 decembrie, deoarece vine după 1 Decembrie, ziua Naţională, şi pe 2 este Ziua Sfântului Andrei, iar asta va duce la o prezenţă mai mică.

Ponta ar fi preferat ca data să fie 25 noiembrie, însă PDL i-a atras atenţia că legea nu permite acest lucru.

Potrivit Constituţiei, data alegerilor trebuie să respecte două condiţii: de la data alegerilor nu pot trece mai mult de 20 de zile până se reuneşte noul Parlament şi alegerile trebuie şinute în maximum 3 luni de la expirarea mandatului în curs.

Astfel încât alegerile nu pot avea loc înainte de 2 decembrie şi mai târziu de 17 martie.

Cu toate acestea, premierul i-a cerut ministrului Internelor şi Administraţiei, Mircea Duşa, să discute totuşi cu PDL pentru a stabili 25 noiembrie ca dată a parlamentarelor.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, să pregătească schimbarea, în condiţii de transparenţă, a şefului DNA, Daniel Morar.

Începutul şedinţei de Guvern desfăşurate azi a fost transmis în direct. Este vorba despre introducerea făcută de premier, în care a fost prezentată ordinea de zi, iar Ponta a făcut mai multe declaraţii politice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite