Claudiu Săftoiu, preferat pentru șefia TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL a obţinut, la negocierile cu PSD, preşedinţia Consiliului de Administraţie al TVR, preferat pentru această funcție fiind Caludiu Săftoiu. Astăzi ar fi trebuit audiați candidații pentru Consiliul de Administrație al TVR de comisiile reunite de Cultură, însă ședința a fost suspendată.

Şedinţa comisiilor reunite de cultură a fost suspendată, marţi, chiar înainte de a începe audierea candidaţilor pentru Consiliul de Administraţie al TVR, deoarece senatorii PSD au anunţat că trebuie să ia parte la primele voturi din plenul Senatului.

În urma negocierilor, ACD primeşte trei posturi în CA al TVR, dintre care două revin PNL, iar unul revine PC.
Astfel, pentru cele două locuri ale PNL sunt nominalizaţi, ca titulari, Claudiu Săftoiu şi Lucia Hossu-Longin, iar ca supleanţi, Dida Drăgan şi Stejărel Olaru, au declarat sursele. PC o va nominaliza, ca titular, pe Irina Radu.

Postul de preşedinte director-general al TVR revine, ca urmare a negocierilor, PNL. Deţinătorul acestui post urmează să fie ales dintre titularii propuşi de PNL, cele mai mari şanse avându-le Claudiu Săftoiu, au precizat, pentru Mediafax, sursele politice.

Parlamentul urma să se reunească, marţi, în şedinţă comună, pentru validarea membrilor Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române, însă ședința comisiilor de cultură a fost suspendată deoarece senatorii PSD au anunșat că trebuie să ia parte la primele voturi din plenul Senatului.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a anunţat că suspendă şedinţa până când senatorii vor reveni în sală, când va fi reluată şi audierea candidaţilor propuşi pentru a face parte din conducerea TVR.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite