Sedentarismul, cauza apariţiei varicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentele chirurgicale cu laser, cele pe bază de creme sau produsele naturiste sunt câteva dintre remediile folosite împotriva acestei afecţiuni Senzaţia de picioare obosite şi grele,

Tratamentele chirurgicale cu laser, cele pe bază de creme sau produsele naturiste sunt câteva dintre remediile folosite împotriva acestei afecţiuni

Senzaţia de picioare obosite şi grele, precum şi apariţia varicelor sunt rezultatul unei vieţi sedentare, care presupune petrecerea unui timp îndelungat în faţa calculatorului, în maşină sau stând în picioare. Această lipsă de activitate creează o stare de disconfort care se poate transforma într-o reală problemă de sănătate: boli varicoase, ulcere de gambă sau edeme.

Potrivit specialiştilor, 80 la sută din cazurile de varice sunt o consecinţă a moştenirii genetice. Ceilalţi factori care duc la apariţia diverselor afecţiuni ale picioarelor sunt purtarea unor încălţări inadecvate şi căldura. "Disconfortul de la nivelul picioarelor apare ca urmare a presiunii sanguine vasculare crescute.

Stagnarea sângelui în vene provoacă dilataţia acestora, însoţită de edematierea (umflarea) gleznelor şi starea de greutate în picioare", a explicat dr. Ingrid Panturu, membru al CSC Farm. Potrivit acesteia, varicele sunt legate de oprirea refulării sângelui în jumătatea inferioară a corpului.

"Afecţiunea este caracterizată prin apariţia pruritului (a mâncărimii) şi a senzaţiei de durere şi disconfort. Netratate la timp, în mod corespunzător, varicele pot duce la complicaţii: eczeme, pigmentări ale pielii şi ulceraţii", a afirmat dr. Panturu.

Tratament pe bază de cremă

Printre tratamentele destinate tratării varicelor se numără strippingul, care presupune scoaterea venei safenă, din spatele genunchiului, prin smulgere, şi terapia cu laser. Aceasta din urmă constă în distrugerea venei prin încălzire, blocând circulaţia sanguină.

Argila este un alt remediu împotriva varicelor. Amestecată cu apă, până ce se obţine o pasta moale, ea se aplică pe zonele afectate şi se lasă timp de trei ore.

Este indicat să se îndepărteze pasta dacă apare durerea în zona respectivă. Un alt tratament, lansat recent, numit Viatromb, previne şi tratează varicele şi durerea de la nivelul picioarelor, constă într-o cremă care accelerează microcirculaţia la nivelul membrelor. Este un produs antivaricos şi pentru hematoame superficiale, crema tratând şi sindromul de picioare grele şi umflate.

Cum tratăm "picioarele obosite"

După statul în picioare sau la birou timp îndelungat, din două în două ore trebuie să faceţi următoarele lucruri: faceţi mişcări de flexie şi extensie a piciorului, mişcări de "bicicletă" şi de urcare şi coborâre pe vârfuri. Faceţi duş cu apă rece la nivelul gambelor, în timpul nopţii, dormiţi cu membrele inferioare ridicate la 30 de grade.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite