Ziariştii, mai rău decât fosta Securitate - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre comparaţia făută de preşedintele Traian Băsescu între ziarişti şi fosta Securitate, meciul de fotbal dintre consumatorii de heroină şi poliţişti sau festivalul românesc de muzică folk. Printe alte subiecte, finalizarea la timp a lucrărilor la stadionul Lia Manoliu este deja o chestiune de noroc, iar AVAS impune noi reguli la ArcelorMittal.


Ziariştii, mai rău decât fosta Securitate.

Preşedintele Traian Băsescu, întrebat ce părere are despre scandalul “Ridzi”, s-a dezlănţuit împotriva jurnaliştilor, ţinta fiind de data aceasta ziarista Sorina Matei de la Antena 3. Şeful statului le-a cerut, ieri, la Sulina, imperativ gărzilor sale de corp să o îndepărteze pe reprezentanta trustului de presă Intact, care avea microfonul deschis pentru a putea prelua eventualele sale declaraţii. “Am o rugăminte: dacă tot mergi aşa ţanţoş, ia-o pe fata asta cu microfonul că ăştia-s mai rău ca fosta Securitate! Să-ţi bage microfonul, să auzi ce discuţi cu nevasta. Dar având patron turnător, ce să-i faci?!“, a fost solicitarea preşedintelui României adresată unuia dintre ofiţerii de protecţie care asigura securitatea flancului drept al delegaţiei prezidenţiale, scrie Cotidianul.

Consumatorii de heroină i-au bătut măr pe poliţişti.
Într-un meci de fotbal inedit, organizat cu prilejul Zilei luptei împotriva drogurilor, dependenţii de stupefiante i-au învins pe oamenii legii cu 14-1. Scor 14-1. Aşa s-a încheiatmeciul în care dependenţii de droguri de la centrul de recuperare „Teen Challenge”, din localitatea ilfoveană Grădiştea, şi-au „zdrobit” adversarii (ofiţeri antidrog, poliţişti şi psihologi ai Agenţiei Naţionale Antidrog). Inedita partidă de fotbal a fost organizată cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva consumului şi traficului de droguri - zi sărbătorită, astăzi, de toate statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, anunţă Evenimentul Zilei.

Folk You! 2009, tot dincolo de orice vamă. Cel mai ecologic festival românesc de muzică a ajuns la a V-a ediţie. El se va desfăşura la Vama Veche, în zilele de 30, 31 iulie şi 1 august. Scriam, în urmă cu un an că, într-o ţară care îşi ignoră adevăratele talente şi în care kitsch-ul şi non-valoarea sunt promovate la tot pasul, într-o epocă în care dezvoltarea continuă a tehnicii şi tehnologiei face ca oricine să poată deveni cântăreţ peste noapte, fără să aibă nevoie de o voce deosebită sau măcar de un dram de talent, într-o astfel de epocă a muzicii prelucrate pe computer şi a "playback-ului", FOLK YOU! vine ca o gură de aer proaspăt pentru toţi degustătorii de muzică bună din România, anunţă Jurnalul Naţional.

Stadionul „Lia Manoliu“ al finalei Europa League 2012 e în aer. Finalizarea la timp a lucrărilor la stadionul Lia Manoliu, astfel încât acesta să poată găzdui finala Europa League la fotbal în 2012, este deja o chestiune de noroc. Arena, prima de cinci stele din România, este acum în stadiul de şantier iar lucrările s-au realizat în proporţie de 35 la sută. Există, însă, o mare problemă tehnico-birocratică, mai exact două hârtii care se bat cap în cap. Una este autorizaţia de construcţie – în care stadionul este prevăzut cu acoperiş-cupolă, retractabil, peste întreaga arenă. A doua este contractul de execuţie – în care este prevăzut doar acoperiş deasupra tribunelor. „Deci, cum îl facem?”, întreabă de o lună constructorii? Finanţatorii, adică Primăria Bucureştiului şi Guvernul, nu au răspuns încă, potrivit Gândul.

AVAS impune noi reguli la ArcelorMittal. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va supune aprobării guvernului, săptămâna viitoare, un act adiţional la contractul de privatizare al fostului combinat siderurgic Sidex Galaţi. Documentul prevede, printre altele, construcţia până în 2011 a unei noi uzine cocso- chimice, după închiderea bateriilor vechi, a declarat ieri preşedintele instituţiei, Mircea Ursache. „În memorandumul de aprobare a actului adiţional vor fi actualizate obligaţiile de mediu impuse prin noua autorizaţie de mediu din 2007, în sensul includerii acesteia în actul adiţional, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite