Securistul Pleşită spune că Muscă "a făcut un gest patriotic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul general Nicolae Pleşită a declarat că "reţelele informative ale Securităţii au fost preluate de către noile serviciile de informaţii" de după 1990. Într-o emisiune, luni seară, la

Fostul general Nicolae Pleşită a declarat că "reţelele informative ale Securităţii au fost preluate de către noile serviciile de informaţii" de după 1990. Într-o emisiune, luni seară, la OTV, Pleşită a spus că este foarte bine că s-a întâmplat aşa, deoarece "a existat continuitate". Este pentru prima dată când un fost şef al Securităţii recunoaşte că reţelele de informatori şi colaboratori, dar şi structura de ofiţeri ai poliţiei politice au fost preluate integral după 1990, lucru negat în ultimii 16 ani de către oficiali ai SRI şi SIE, dar această afirmaţie a fost făcută în repetate rânduri de către oficialii occidentali, în mod special de către Administraţia americană.
Fostul securist a lăudat-o pe Mona Muscă pentru colaborarea cu Securitatea, spunând că aceasta a făcut un "gest patriotic". "Foştii informatori şi colaboratori au fost patrioţi. Ticăloşi sunt cei care atacă acum această armă de luptă a apărării patriei", a mai afirmat Pleşită. Acesta a spus că refuză să dea publicităţii numele agenţilor KGB care au activat în România înainte de decembrie 1989.
Pleşită a calificat deconspirarea Securităţii, cerută în aceste zile, ca o diversiune şi ca un atentat la serviciile secrete.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite