Securiştii, Norica şi poporul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini au răbdarea să aştepte motivaţia judecătorilor în cazul Nicolai Curtea Constituţională a încasat, în ultimele zile, palme din toate zonele eşichierului politic. Şefii de

Puţini au răbdarea să aştepte motivaţia judecătorilor în cazul Nicolai

Curtea Constituţională a încasat, în ultimele zile, palme din toate zonele eşichierului politic. Şefii de partide şi cetele de analişti au tăbărât asupra judecătorilor instituţiei, acuzându-i fie de rea-credinţă şi reflexe securiste, fie de inconsecvenţă şi incompetenţă. Brusc, "lumea" a descoperit că membrii Curţii Constituţionale pot juca un rol extrem de important în economia instituţiilor fundamentale ale statului. Acest lucru îi deranjează când pe unii, când pe ceilalţi, în funcţie de interesele conjuncturale.

Şi ce-i rău în asta? În fond, rolul Curţii este acela de a emite decizii care să determine aplicarea corectă a legii, indiferent de natura intereselor zgândărite.


Declararea neconstituţionalităţii prevederilor privind funcţionarea CNSAS i-a stigmatizat pe magistraţi, după mintea unora. "Securiştii" ar fi complotat din nou pentru a zădărnici eforturile de aflare a adevărului. Iată că, acum, aceiaşi "securişti" îi curmă doamnei Norica Nicolai speranţele că într-o bună zi va fi ministru plin. Iar aceiaşi şefi de partide şi analişti sar la gâtul membrilor Curţii pe motiv că decizia este contradictorie cu cea emisă anul trecut de către instanţa constituţională, în cazul actualului ministru de externe, Adrian Cioroianu. Puţini au însă răbdarea să aştepte motivaţia judecătorilor.

Liberalii încearcă să convingă publicul că preşedintele Traian Băsescu a refuzat în mod nejustificat numirea doamnei Nicolai la Justiţie, bazându-se doar pe propria percepţie în legătură cu imaginea negativă a ministeriabilei. De cealaltă parte, PD-L o ţine una şi bună că "Norica" nu are ce căuta în guvern după scandalul cu nepoata şi după "descoperirile" compromiţătoare din mapa ei profesională. PSD, plasat undeva la mijloc, mustăceşte şi mimează opoziţia. Asta deşi se vede clar că "trage" cu liberalii.


Totul pare o şaradă de prost gust, servită "boborului" ca un preambul al războiului electoral ce stă să înceapă. Clasa politică simte nevoia să determine "muştruluirea" singurei instituţii din România care a beneficiat cu adevărat de revizuirea Legii fundamentale, prin referendum, în anul 2003. Vă mai amintiţi, nu? S-a mers la vot două zile, sâmbătă şi duminică, la "ordinul" Cabinetului Năstase, pentru ca acelaşi "bobor" să valideze modificările aduse Constituţiei. Acestea includeau şi sporirea atribuţiilor Curţii Constituţionale, care până atunci avusese mai mult un rol decorativ.

Astăzi însă ne dăm de ceasul morţii că le-am dat prea multă putere membrilor Curţii. Aşa am curăţat CNSAS de păcatul "bulimiei bugetare" şi mai avem puţin să-i zugrăvim în icoane pe membrii Colegiului. Nu ar fi de mirare ca şi doamna Nicolai "să rişte" beatificarea din pricina "răului" întruchipat de judecătorii Curţii Constituţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite