Secretul bronzului uniform

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre toate produsele cosmetice care invadează piaţa în perioada asta a anului, promiţând un bronz frumos şi sănătos, autobronzantele ne fac cel mai des "să ridicăm din sprânceană".

Dintre toate produsele cosmetice care invadează piaţa în perioada asta a anului, promiţând un bronz frumos şi sănătos, autobronzantele ne fac cel mai des "să ridicăm din sprânceană".

Produsele autobronzante sunt recomandate de către dermatologi, pentru că bronzarea fără soare pigmentează pielea doar la suprafaţă. Cu toate acestea, rezultatul culorii este direct legat de calităţile fiziologice ale pielii, de gradul său de hidratare şi de regularitatea suprafeţei. Astfel se face că, indiferent de marcă şi de forma în care se prezintă, efectul final este fie unul prea mat şi nenatural, fie unul metalic şi lucios.

Există însă câteva trucuri, spun make-up artiştii: evitaţi autobronzantele cu particule de aluminiu, care fac tenul să lucească excesiv în soare şi alegeţi, în schimb, un autobronzant care se potriveşte cu nuanţa naturală a tenului. Dacă aveţi tenul măsliniu sau pal, optaţi pentru o nuanţă de culoarea piersicii, iar dacă tenul vostru este deschis la culoare, alegeţi nuanţe mai reci.

Un alt truc este să evitaţi pensulele mari, chiar dacă majoritatea autobronzantelor sunt comercializate în recipiente mari. Pentru a obţine un bronz "inteligent", sculptat în cel mai mic detaliu, folosiţi pensule mai mici, cu care să puteţi insista asupra zonelor unde soarele bronzează tenul, în mod natural, mai mult: la tâmple, pe pomeţi şi pe nas. De asemenea, nu trebuie să uitaţi că produsele autobronzante au nevoie de timp pentru
a-şi face efectul, aşa că nu fiţi nerăbdătoare şi nu aplicaţi produsul în exces, doar pentru că efectul imediat nu vă satisface. Rezultatul final nu se va vedea decât într-o oră, când produsul va reacţiona în contact cu pielea. Pentru ca efectul să fie optim, cel mai bine este ca, înainte de aplicarea autobronzantelor, pielea să fie pregătită cu grijă, folosind un exfoliant şi chiar o cremă hidratantă. În rest, nu aveţi nevoie decât de puţină răbdare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite