Secretomanie maximă la închiderea TVR Cultural. Angajaţii ţin de scaune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mira a luat locul culturii în noaptea de sâmbătă spre duminică
Mira a luat locul culturii în noaptea de sâmbătă spre duminică

Postul de televiziune TVR Cultural şi-a încetat emisia în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23.59. La 13 septembrie, conducerea Televiziunii Române a hotărât suprimarea postului de cultură, măsură ce se încadrează în planul de redresare economică a Societăţii Române de Televiziune.

„Jurnal Cultural" a fost ultima transmisie live a postului TVR Cultural. A început la ora 21.00, sâmbătă seară, şi s-a terminat o jumătate de ceas mai târziu, într-un ropot de aplauze al echipei care l-a realizat. Reporterilor „Adevărul" le-a fost interzis accesul în studioul ştirilor culturale, pentru realizarea unui reportaj.

Bianca Florea, producătoarea „Jurnalului Cultural", a invocat lipsa unui accept care ar fi trebuit dat de departamentul „Relaţii Publice". Una dintre angajatele TVR Cultural a dat cărţile pe faţă: „Dacă aţi scrie ceva, poate ar derajna pe cineva şi ne-aţi face rău, nouă, celor care rămânem în TVR". Mulţi dintre cei care lucrează la TVR Cultural speră să fie relocaţi la alte posturi din cadrul instituţiei.

Dorinţa de a-şi păstra postul călduţ din TVR îi face pe unii angajaţi să recurgă la măsuri extreme.

Pe blogul său, Adelin Petrişor - angajat al TVR - vorbeşte de o situaţie fără precedent, vânturată pe holurile instituţiei: pe statele de plată ale TVR figurează familii întregi. Nepotismul se perpetuează de zeci de ani. Pentru a nu fi daţi afară în acest val de restructurări, care va afecta aproape 1.000 de oameni, angajaţii soţ-soţie din TVR divorţează la notar şi îşi împart copii. Devin, astfel, unicii întreţinători ai familie şi scapă de concediere."Sper că e doar totuşi un zvon. Mi-a spus un coleg despre situaţia asta, dar sper să nu fie adevărat", declară Adelin Petrişor.

Şi totuşi, în ultima perioadă, angajaţii TVR au fost chemaţi la departamentul de resurse umane pentru a declara câte persoane au în întreţinere şi ce bunuri deţin. Evaluarea celor care vor fi concediaţi se va face nu doar în funcţie de competenţele jurnalistice ci şi de circumstanţele familiale şi situaţia financiară.

Daniela Zeca Buzura, directoarea TVR Cultural până sâmbătă, a refuzat orice interviu, rezumându-se să spună că îşi doreşte să rămână în cadrul Televiziunii Publice şi că va participa la testele de ocupare a posturilor.

Televiziunea Română a avut până acum peste 3.300 de angajaţi. În ultima lună, pe lângă TVR Cultural, Televiziunea publică a mai suspendat şi postul TVR Info.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite