Secretarul britanic al finanţelor a demisionat - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre demisia secretarului britanic al finaţelor, semnarea Convenţiei internaţionale a ONU de către Cuba sau trimiterea pe Lună a unei rachete fără echipaj uman. Printre alte subiecte, un avion militar rusesc de tip Su-24 s-a prăbuşit în Murmansk, iar Italia a acceptat să primească 3 deţinuţi de la Guantanamo.


Secretarul britanic al finanţelor şi-a anunţat demisia

din guvernul condus de premierul Gordon Brown după ce au apărut mai multe semne de întrebare în legătură cu cheltuielile sale. Într-un articol postat în cursul serii pe site-ul său web, ziarul Daily Telegraph afirmă că Kitty Ussher a demisionat în urma alegaţiilor că nu şi-ar fi achitat impozitele pe plus-valoare provenind din vânzarea unei case, scrie BBC. Kitty Ussher a replicat, într-o scrisoare deschisă, că "nu a făcut nimic rău". Ea a subliniat că demisionează, dar îl susţine pe premierul Gordon Brown şi rămâne fidelă Partidului laburist.

Cuba a aderat la Convenţia internaţională a ONU.
Cuba a devenit miercuri al 54-lea stat semnatar al Convenţiei internaţionale a ONU pentru lupta împotriva terorismului nuclear. "Această decizie suverană a guvernului cubanez ilustrează angajamentul său irevocabil în lupta împotriva terorismului sub toate formele", a declarat misiunea cubaneză la ONU într-un comunicat citat de Straits Times. Alăturându-se semnatarilor convenţiei, Cuba a amintit că baza navală americană de la Guantanamo este situată pe teritoriul său împotriva voinţei sale şi că Havana nu are nicio responsabilitate dacă SUA desfăşoară materiale sau arme nucleare pe acest teritoriu ocupat ilegal.

NASA trimite o rachetă pe Lună fără echipaj uman. După eşuarea lansării navetei spaţiale Endeavour miercuri, NASA va încerca să lanseze joi o rachetă fără echipaj uman spre Lună, informează AP. Misiunea americană care are scopul de a trimite două dispozitive de explorare pe satelitul natural al Pământului - dintre care unul va încerca să constate dacă există gheaţă pe Lună - a fost amânată cu o zi pentru a da prioritate navetei Endeavour la Cape Canaveral. Dar o scurgere de hidrogen a constrâns naveta să-şi amâne decolarea spre Staţia Spaţială Internaţională până la mijlocul lunii iulie.

Un avion militar rusesc de tip Su-24 s-a prăbuşit în Murmansk, dar cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze la timp din aparat şi sunt sănătoşi, a declarat adjunctul comandantului Armatei aerului, Vladimir Drik. "În cursul zborului, la 14h55, avionul Su-24 a căzut pe pista aerodromului de la Montchegorsk", a declarat Drik. "Accidentul nu s-a soldat cu victime şi nici cu avarii la sol", a adăugat el. Potrivit unei surse din Ministerul Apărării, citată de RIA Novosti, accidentul ar putea avea la bază o defecţiune tehnică.

Italia a acceptat să primească 3 deţinuţi de la Guantanamo
. Deţinuţii de la Guantanamo pe care Italia a acceptat să-i primească nu vor ajunge pe teritoriul italian înainte de summitul G8 prevăzut între 8 şi 10 iulie, a informat miercuri ministrul italian al afacerilor externe, Franco Frattini. Termenul de primire va depinde exclusiv de SUA, a declarat presei ministrul, excluzând posibilitatea ca ei să sosească înainte de G8. Potrivit Il Giornale, este vorba de trei tunisieni: Riadh Nasri, Moez Fezzani şi Abdul bin Mohammed bin Ourgy. Potrivit agenţiei Ansa, toţi trei fac obiectul unui mandat de arestare din partea Parchetului din Milano.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite