Secretarul general al Ministerului Sănătății a fost suspendat din funcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Sârb a fost numit secretar general al Ministerului Sănătăţii în februarie 2010
Gheorghe Sârb a fost numit secretar general al Ministerului Sănătăţii în februarie 2010

Guvernul a decis în această seară suspendarea din funcție a lui Gheorghe Sârb, după ce acesta a fost trimis în judecată, pe motiv de corupție.

Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, a fost suspendat din funcție în ședința de Guvern de miercuri seară după ce a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată şi folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Odată cu el au fost trimişi în judecată şi Anca Elena Alexandrescu, director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică şi Octavian Iordache, director executiv adjunct economic în cadrul aceleiaşi instituţii.

Conform DNA, Gheorghe Sârb, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al unei comisiei de concurs în care s-au pus în joc niște funcții de conducere la DSP Argeș, ar fi primit de la Anca Elena Alexandrescu suma de 600 de euro şi produse alimentare (carne) şi nealimentare. Banii şi bunurile au fost primite pentru a furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi pentru a le acorda un punctaj favorabil. Gheorghe Sârb le-a furnizat tuturor candidaților subiectele de concurs astfel că, după examen, toţi cei trei au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.


Cine este Sârb


Gheorghe Sârb (56 de ani) este secretar general al Ministerului Sănătăţii din februarie 2010. El a fost membru PDL, partid la care a ajuns după ce a demisionat din PSD. În timpul Guvernului Năstase, Sârb a fost secreat general al Prefecturii Bihor
În timpul Guvernului Năstase, Sârb a fost secretar general al Prefecturii Bihor şi mai apoi prefect de Bihor. În legislatura 2004-2008 a fost deputat PSD şi ulterior PDL. În toamna lui 2008, Sârb a fost candidatul PDL pentru Colegiul deputaţial 6 Salonta, însă a ratat accesul în Parlament.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite