Sechestrul pe averea primarului Cristian Anghel a fost ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul reales din Baia Mare, Cristian Anghel, poate dispune de averea sa, după ce ieri i-a fost ridicat sechestrul instituit în urmă cu doi ani. Anghel a a fost, tot ieri, achitat în

Primarul reales din Baia Mare, Cristian Anghel, poate dispune de averea sa, după ce ieri i-a fost ridicat sechestrul instituit în urmă cu doi ani. Anghel a a fost, tot ieri, achitat în procesul în care a fost judecat pentru abuz în serviciu.

Anghel a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie acum doi ani, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. În dosar s-a arătat faptul că, în calitate de primar, Anghel ar fi dispus, în 2006, cumpărarea de către Primăria Baia-Mare a unui imobil de locuinţe sociale, la un preţ supraevaluat.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, edilul băimărean ar fi prejudiciat bugetul municipiului cu suma de 394.500 de euro. Procurorii au precizat că primarul ar fi avut posibilitatea să cumpere cu 150.000 de euro blocul respectiv, dar că l-a achiziţionat cu 544.500 euro, diferenţa reprezentând paguba produsă în dauna bugetului municipiului Baia Mare.

Cum Consiliul Local Baia Mare nu s-a constituit parte civilă în cauză, procurorii au propus instanţei confiscarea sumei de 394.500 de euro. În vederea confiscării, în cauză s-a aplicat sechestru asigurator pe bunurile primarului Cristian Anghel.

După acest verdict, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are la dispoziţie 10 zile pentru introducerea apelului. Anghel a refuzat să facă declaraţii pe această temă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite