Sechestru pe casa fostului şef din cadrul SRI Prahova, Corneliu Păltânea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Secţiei de Informaţii a SRI Prahova, colonelul (r) Corneliu Păltânea, a fost trimis în judecată ieri de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de trafic de influenţă. Conform

Fostul şef al Secţiei de Informaţii a SRI Prahova, colonelul (r) Corneliu Păltânea, a fost trimis în judecată ieri de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de trafic de influenţă. Conform DNA, în perioada 1996-2001, Păltânea ar fi pretins şi primit, în mod repetat, de la un cetăţean străin servicii turistice gratuite şi alte foloase materiale, toate în echivalentul sumei de 20.000 de dolari.

În schimb, ofiţerul SRI s-ar fi angajat să-l sprijine pe acesta, prin intermediul şefilor săi, să fie numit în funcţia de consul onorific al României într-o ţară străină. Procurorii anticorupţie mai susţin că Păltânea i-a înlesnit acestuia derularea unor acte de comerţ în România.

Pe de altă parte, în anul 2000, fostul ofiţer SRI i-ar fi cerut denunţătorului 160.000 de dolari cu titlu de împrumut, bani pe care însă nu i-a mai restituit. În vederea recuperării prejudiciului în cazul în care Corneliu Păltânea ar fi găsit vinovat, DNA a dispus instituirea sechestrului pe un imobil aparţinând acestuia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite