Secera şi ciocanul ar putea fi scoase de pe "Steagul Victoriei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a unei "bătălii" politice, care a debutat în 2005 între senatorii şi deputaţii ruşi, Duma de Stat a aprobat un proiect de lege care prevede eliminarea celor două principale

Ca urmare a unei "bătălii" politice, care a debutat în 2005 între senatorii şi deputaţii ruşi, Duma de Stat a aprobat un proiect de lege care prevede eliminarea celor două principale simboluri sovietice, secera şi ciocanul, de pe "Steagul Victoriei".

Acesta a fost înălţat, pe 30 aprilie 1945, pe clădirea Reichstagului din Berlin, de către doi sergenţi ai Armatei Roşii. Potrivit viitoarei legi, "Steagul Victoriei" va fi considerat "relicvă de stat", iar în locul său, cu ocazia ceremoniilor militare, va fi utilizat un altul care, în locul secerei şi al ciocanului, va avea o stea albă în cinci colţuri.

Proiectul de lege urmează a fi ratificat de preşedintele Putin. În trecut, liderul de la Kremlin s-a declarat favorabil acestui demers legislativ. Şi tot în favoarea noii legi s-au pronunţat 322 de deputaţi, numărul minim necesar fiind de 300.

Cei mai mulţi dintre aceştia aparţin partidului liberal "Rusia Unită", în timp ce 99 de deputaţi, reprezentanţi ai partidelor de sorginte comunistă, au votat împotriva proiectului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite