Sebastian Oprescu: "Funcţionarii publici vor intra în grevă pe termen nelimitat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii publici au anunţat, marţi, o grevă generală pe termen nelimitat, după cum a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Funcţionarii publici vor declanşa greva generală pe termen nelimitat din 27 septembrie, a anunţat, marţi, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, apreciind că "funcţionarul public este flămâmd şi îndarorat".

Mai citiţi şi:

Asistenţii medicali de la Sanitas se pregătesc de proteste

Liderul funcţionarilor publici a anunţat că circa 34.000 de sindicalişti vor intra în grevă generală pe 27 septembrie pe termen nelimitat.

"Termenul grevei poate fi modificat numai dacă şi celelalte sindicate stabilesc o altă dată a acţiunii. Nicio altă acţiune, protest, pichet, marş nu-şi mai au locul, trecem la greva generală", a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu.

34.000 de sindicalişti din 350 de instituţii publice vor intra în grevă generală pe 27 septembrie, a mai spus oficialul. "Va fi blocată activitatea în garda financiară, inspecţia muncii, protecţia consumatorului, Ministerul de Externe, Ministerul Transport şi alte administraţii publice locale sau centrale sindicalizate", a completat Oprescu.

Preşedintele SNFP a spus că este posibil ca Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie să se solidarizeze cu greva generală a SNFP.

"Dacă vom reuşi să corelăm acţiunile sindicale şi cu alte federaţii, putem devansa data grevei generale în 22 septembrie, atunci când va fi un mare miting în Capitală, dar noi nu vom mai participa la pichetări şi mitinguri pentru că nu am rezolvat nimic cu aceste proteste", a afirmat Sebastian Oprescu.

Liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a mai spus că jumătate dinte funcţionarii publici au un salariu cuprins între 600 şi 700 de lei.

image

Petcu a declarat, luni, după Consiliul Naţional al CNSLR-Frăţia, că s-a decis organizarea unui miting şi a unui marş, în aceeaşi zi cu anunţatul protest al Federaţiei "Sanitas", în 22 septembrie, şi că a transmis şi celorlalte confederaţii propunerea de a face un protest comun, dar nu a primit semnale că ar fi de acord.

Preşedintele "SedLex" Vasile Marica declară că Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) este în executare silită, nu are nici 1.200 de membri şi că alianţa pe care o reprezintă nu se poate asocia grevei SNFP, o astfel de acţiune având nevoie de cel puţin o lună şi jumătate de pregătire.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite