Seara iubitorilor de jazz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 26 octombrie, melomanilor li s-a pregătit un spectacol special, susţinut de Five Peace Band, alcătuit din Chick Corea, John McLaughin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta şi Kenny Garret.

Concertul celor de la Five Peace Band are loc la Sala Palatului şi începe la ora 19.00. Spectacolul face parte din Festivalul Masters of Jazz, care a început pe 23 octombrie cu recitalul susţinut de Al Jarreau. Ultima seară a festivalului, reprogramată pentru 24 noiembrie, îl va avea ca invitat special pe Nigel Kennedy, care va concerta alături de trupa sa.

Până atunci, vă propunem să vă delectaţi cu show-ul pe care Chick Corea, John McLaughin şi compania îl vor susţine duminică. Cunoscutul pianist Chick Corea nu se află pentru prima oară în Bucureşti. Unul dintre fondatorii curentului electric fusion şi multiplu premiat cu Grammy, Corea a mai cântat în Capitală şi de fiecare dată a declarat că i-a făcut plăcere. 

Nici chitaristul John McLaughin nu se află pentru prima oară la Bucureşti, el a mai concertat anul acesta în luna mai. Cântăreţul care a devenit cunoscut în anii 1960, când urca pe scenă alături de Miles Davis, a susţinut un concert cu sala plină în Capitală, semn că există din ce în ce mai mulţi iubitori de muzică de calitate în România.

Basistul Christian McBride a moştenit talentul din familie. Tatăl său, Lee Smith, şi unchiul lui Howard Cooper au fost la rândul lor basişti.

Kenny Garrett asigură instrumentele de suflat din Five Peace Band. Saxofonistul şi flautistul de jazz a devenit cunoscut în 1978, când s-a alăturat Orchestrei Duke Ellington. Bateristul Five Peace Band este Vincent Colaiuta, care a colaborat de-a lungul timpului cu Joni Mitchell, Jeff Beck, Frank Zappa, Gino Vannelli sau Wang Chung. El a mai cântat alături de Quincy Jones sau Jimmy Haslip.

Biletele pentru acest spectacol inedit le puteţi cumpăra din cadrul magazinelor Diverta, de pe site-ul www.bilete.ro sau de pe paginile www.blt.ro şi www.ticketpoint.ro, iar preţurile variază între 100 şi 300 de lei, în funcţie de locul din sală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite