Se strânge laţul: TVA ar putea creşte în acest an - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre posibilitatea ca TVA să crească, subvenţionaţii de lux sau miniştrii de pe lista lui Băsescu. Printre alte subiecte, investiţiile imobiliare din Europa îşi păstrează ritmul, iar Bucureştiul se umple de biserici portocalii.

Se strânge laţul: TVA ar putea creşte în acest an. Amânarea măsurilor de reducere a cheltuielilor şi a numărului de angajaţi de la stat ne costă. Finanţele pregătesc majorarea taxelor principale. Discuţia despre creşterea urgentă TVA şi a cotei unice şi-a făcut loc în discursul public. Zvonurile neoficiale conform cărora TVA ar creşte până la 25%, iar cota de impozitare până la 20% nu au fost infirmate cu tărie de membrii guvernului, scrie Evenimentul Zilei.

Subvenţionaţii de lux, mai egali decât restul.
România nu are o listă a companiilor care sunt "prea mari pentru a da faliment". Oficial. Pentru că neoficial, sub limba de lemn a "stimulării economiei", măsurile luate de Guvern ajută doar câţiva coloşi industriali care realizează în continuare profituri, în vreme ce micile firme n-au parte de acelaşi tratament, potrivit Jurnalul Naţional.

Ce miniştri sunt pe lista lui Băsescu?
Tema remanierii şi mai ales persoanele vizate de ea sunt un subiect fierbinte în cadrul PDL, surse din conducerea partidului precizând pentru Gândul că mai mulţi lideri i-au cerut premierului să se debaraseze de cei care nu au confirmat şi care au deficit de imagine, dar acesta aşteaptă mutarea în plic de la Cotroceni. "I-am spus lui Boc, dar ne-a spus că nu poate lua o asemenea decizie, că e vorba de o echipă. Acum, toată lumea aşteaptă semnalul de la Cotroceni", a declarat un lider democrat-liberal.

Investiţiile imobiliare din Europa îşi păstrează ritmul.
Compania globală de consultanţă imobiliară DTZ a realizat un studiu - European Investment Market Update, în care se arată că investiţiile imobiliare din Europa şi-au păstrat ritmul de creştere în primul trimestru al anului. Acelaşi ­studiu susţine cã volumul investiţiilor a crescut ­spectaculos în aceeaşi perioadă în România, potrivit România liberă.

Bucureștiul se umple de biserici portocalii. Tot prin HG publicată luni în Monitorul Oficial s-au alocat 54.569.000 lei pentru reabilitarea a 1.334 de biserici. Surprinde cum s-a decis că trebuie reabilitate lăcaşurile de cult din Bucureşti. În timp ce în sectoarele 3 şi 6 (cu primari PDL) au primit bani 14, respective 9 lăcaşuri de cult, sectoarele 2, 4 şi 5 au fost ignorate. Sectorul 4 nu a primit bani pentru nici o biserică, iar cele păstorite de primarii Vanghelie şi Onţanu au primit bani pentru câte o singură biserică, relatează Puterea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite