Se apropie canicula! La sfârşitul săptămânii, temperaturile vor ajunge la 35 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele următoare vor fi unele foarte călduroase în aproape toată ţara, după cum anunţă meteorologii. După ce marţi şi miercuri s-a înregistrat o medie de 30 de grade Celsius, joi fiind prognozată aceeaşi temeratură, finalul săptămânii fiind unul canicular.

Valorile termice vor atinge, vineri, pragul de 35 de grade Celsius. Maximele pornesc de la 29 de grade la Constanţa şi urcă la 34 în Bucureşti, la 35 la Arad, Timişoara, Deva şi Alba Iulia şi ating inclusiv valori de 36 de grade cum va fi cazul la Giurgiu.

Această vară nu va fi, însă, cea mai călduroasă de până acum, în România

"Şi anul trecut, tot cam în această perioadă, am avut maxime de 35 de grade. În urmă cu câţiva ani, prima lună de vară a bătut recorduri cu peste 40 de grade, înregistrându-se chiar 42 de grade la Oraviţa, în anul 2000. Şi în 2002 au fost peste 40 de grade. Totuşi, acesta nu este un semn că această vară va fi cea mai călduroasă de până acum", a precizat meteorologul Elena Cordoneanu pentru Realitatea.

În prezent, la nivelul Europei, România este în centrul unei mase de aer cald, care devine din ce în ce mai accentuată către sfârşitul săptămânii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite