Scuterele vor trebui înregistrate la primăriile de sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierea unui scuter a devenit mai grea decât cea a maşinilor. Astfel, depăşită de numărul mare de cereri pentru înregistrarea mopedelor (vehicule cu motorul de până la 50 cmc şi

Înscrierea unui scuter a devenit mai grea decât cea a maşinilor. Astfel, depăşită de numărul mare de cereri pentru înregistrarea mopedelor (vehicule cu motorul de până la 50 cmc şi viteza maximă de 45 km/h), Primăria Capitalei a lansat o dezbatere publică pentru trecerea acestui serviciu către cele şase sectoare. În prezent, înregistrarea scuterelor care circulă prin Capitală se face de către un singur funcţionar. Potrivit Direcţiei de Transporturi a Municipalităţii, zilnic sunt depuse între 70 şi 100 de cereri pentru înscrierea scuterelor, iar aici nu există o evidenţă computerizată a acestora. Documentele sunt ţinute în bibliorafturi, în birourile de la Transporturi.

Birocraţia, boală grea

Noul proiect de hotărâre promovat de primărie ar trebui să simplifice înscrierea acestor mijloace de transport, în loc de un singur birou, la Capitală, să existe şase, la sectoare. Primăriei Capitalei i-ar rămâne înregistrarea utilajelor grele şi a mijloacelor de transport în comun. "Scuterele ar urma să fie luate în evidenţă de sectoare, iar noi să rămânem cu vehiculele RATB şi utilajele pe care le înregistrează firmele de construcţii", spune directorul Direcţiei de Transporturi din a Municipalităţii, Gheorghe Udrişte. Posesorii de motoscutere trebuie să plătească aproape 100 de lei. 40 de lei este taxa de înregistrare, certificatul este 24 de lei, iar plăcuţa - 30 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite