„Scrisoarea Doinei Matei, românca din cazul Umbrela, către preşedintele Napolitano” - Revista presei italiane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre  controversatul caz al italiencei Eluana Englaro, femeia aflată în moarte cerebrală de aproape 17 ani şi despre apelul părinţilor ei către presă şi politicieni. Un alt subiect de interes pentru cotidienele italiene este scrisoarea redactată de Doina Matei, românca din “cazul Umbrela”, şi adresată preşedintelui Giorgio Napolitano.

“Apelul părinţilor Eluanei Englaro: Politicienii şi ziariştii să se oprească puţin pentru a reflecta!”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. S-au reaprins dezbaterile politice pe marginea cazului controversat al Eluanei Englaro, italianca aflată de aproape 17 ani în moarte cerebrală. Părinţii femeii au lansat însă un apel către ziarişti şi politicieni, cerându-le să se oprească momentan şi să reflecteze puţin asupra acestei adevărate tragedii umane.

„Facturile de gaz şi electricitate, mai ieftine din luna ianuarie”, anunţă tot cotidianul „Corriere della Sera” De la 1 ianuarie, italienii vor plăti mai puţin pentru facturile de gaz şi energie electrică. Acesta este anunţul făcut public recent de către Autoritatea pentru Energie Electrică şi Gaz din Peninsulă. Astfel, începând cu luna ianuarie 2009 costul gazelor se va diminua cu 5,1%, iar preţul curentului electric va scădea cu 1%. Se estimează că familiile italiene vor putea economisi 36 de euro pe an.
„Scrisoarea Doinei Matei, românca din cazul Umbrela, către preşedintele Giorgio Napolitano”, titrează cotidianul „Il Messagero”. Românca Doina Matei, condamnată la 16 ani de închisoare pentru că i-a provocat moartea italiencei Vanessa Russo, înfigându-i vîrful umbrelei în ochi, i-a trimis recent o scrisoare preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano. Femeia i-a cerut ajutor preşedintelui, afirmând că nu mai suportă să stea departe de cei doi copiii ai săi, în vârstă de 6 şi 7 ani. Zilele următoare, avocatul tinerei, Carlo Testa Piccolomini, va cere judecătorilor transferarea clientei sale în arest domiciliar, într-o casă de primire a deţinuţilor.

„Statele Unite: 17,4 miliarde de dolari pentru sprijinirea industriei auto”, scrie cotidianul „La Repubblica” Trezoreria americană va ajuta industria auto punându-i în foarte scurt timp la dispoziţie suma de 13,4 miliarde de dolari. Alte 4 miliarde de dolari vor fi alocate din luna februarie a anului viitor. Ştirea a fost făcută publică ieri de către preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush. Preşedintele a adăugat că este de datoria sa să-l ajute pe succesorul său, Barack Obama, în gestionarea crizei economice care a lovit Statele Unite.

„Torino: Un băieţel de 10 ani pedepsit de familie a încercat să se sinucidă”, relatează cotidianul „La Stampa”. Un copil în vârstă de 10 ani, pedepsit de părinţii săi pentru notele proaste la învăţătură, a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la balconul apartamentului său. Episodul s-a petrecut ieri la Torino. Băieţelului îi fuseseră interzise jocurile video şi televizorul până la Crăciun. El s-a aruncat de la etajul patru al casei sale, dar, din fericire, nu a fost grav rănit. În prezent, micuţul se află internat la Spitalul pentru copii Regina Margherita, din Torino.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite