Scrisoare deschisă a Fundaţiei Soros către Ponta: Trebuie să aveţi un comportament responsabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Soros România i-a trimis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă în care îşi expirmă îngrijorarea faţă de unele comportamente ale Guvernului, care pun sub semnul întrebări respectarea valorilor unui stat de drept.

Fundaţia “cere imperios” premierului să garanteze public faptul că Executivul respectă valorile statului de drept şi dialogul cu societatea civilă, pentru a “reduce din tensiunea socială a oferi opiniei publice siguranţa că în România nu mai sunt posibile derapaje de la princiipile democratice”.

Înainte de asta, fundaţia aşteaptă ca Victor Ponta să le ceară membrilor cabinetul “să revină la atitudinea corespunzătoare însemnătăţii mandatului pe care l-au primit.

Printre evenimentele care au stârnit îngrijorarea fundaţiei, sunt amintite schimbările de la Televiziunea rOmână şi Institutul Cultural Român, abuzulde ordonanţe de urgenţă, poziţiile miniştrilor faţă de Curtea Constituţională, trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului şi, mai ales, toate acţiunile interimarului Liviu Pop.

“Un alt motiv de mare ingrijorare este abuzul de putere in favoarea unor interese personale ale unor demnitari, inclusiv ale domniei voastre. Este exemplificator comportamentul nedemn al ministrului interimar al educatiei, domnul Liviu Pop, cel care a blocat activitatea Comisiei Nationale de Etica cu o zi inainte de discutarea acuzatiilor de plagiat la adresa domnului Mang. Domnul Pop a recidivat la finalul saptamanii trecute blocand activitatea CNATCDU si amenintand membrii Consiliului chiar in ziua in care acesta discuta acuzatiile de plagiat la adresa dumneavoastra”, se mai spune în scrisoarea deschisă a Fundaţiei Soros România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite