Scrisoare către Loterie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Mult iubită şi stimată tovarăşă Ghervasuc, Cu mii de plecăciuni, sute de scuze şi zeci de rugăminţi îmi permit să vă deranjez câteva minute din timpul dv. preţios. Vă scriu în

>> Mult iubită şi stimată tovarăşă Ghervasuc,

Cu mii de plecăciuni, sute de scuze şi zeci de rugăminţi îmi permit să vă deranjez câteva minute din timpul dv. preţios. Vă scriu în calitate de jucător foarte ocazional la loto. De contribuabil, într-un fel, la bugetul statului, al Loteriei şi al salariului dv. personal. Stimată tovarăşă Ghervasuc, felul în care conduceţi instituţia care strânge banii jucătorilor la loto seamănă perfect cu directivele "Cabinetului 2" de pe vremea lui Ceauşescu.

Vă garantez, puţini sunt cei care şi-ar fi imaginat că o să transformaţi ziarul Loteriei în oficină pentru ridicat osanale conducerii. Îmi fac şi astăzi cruce când citesc pe pagina 1 a publicaţiei "Loto Prono" cum v-au ridicat în slăvi angajaţii ziarului pentru marele eveniment al căsătoriei dv. cu stimabilul domn Mincă. Casă de piatră! Vă daţi seama cu ce interes au citit jucătorii la 6/49 reportajul din ziua cununiei? Emoţionant! Şi ce poze! Suuuper! Cu dv. coborând pe scările casei de cununii, sub arcul de flori! Offf, Doamne!


Nici nepoatelor Elenei Ceauşescu nu le-ar fi trecut prin cap să facă din "Loto Prono" oficiosul greţos al conducerii Loteriei Române! Însă pare că vă place linguşeala, tovarăşă Ghervasuc, nuu? Hmmmm! Cum să nu, doar asta explică şi halul în care administraţi imaginea instituţiei. Cu fiecare mic incident mai ştirbiţi puţin din încrederea în Loterie. Aşa a fost şi cu de-acum celebra "loterie pasivă" de sărbători. Nu se mai termina lista celor care câştigaseră în familie la tombola cu televizoare.

Aţi devenit brusc "activă", dar râdeau şi curcile de felul în care aţi explicat această culme a coincidenţelor. După care, reporterii de la "Adevărul" au dat peste o altă monstruozitate girată de dv.: sponsorizări de neam prost. Aţi cotizat din banii jucătorilor la loto în conturile unei fundaţii care dă premii pentru VIP-uri.

Apoi, iarăşi coincidenţă!, fundaţia norocoasă v-a premiat brusc pentru întreaga dv. activitate de manager. Mare manager! Mare premiu! Mare activitate! Aţi dat bani şi Colegiului Naţional de Apărare. Cum nu, doar vă eliberase şi el o diplomă de merit. Aţi mai "investit" şi într-o cântăreaţă ajunsă atât de celebră că n-o ştie nimeni. Plus câte şi mai câte nebunii. Totul pe banii celor în căutarea numerelor norocoase.


Stimată tovarăşă Ghervasuc, aveţi un talent nebănuit în a compromite instituţia pe care o conduceţi. De fapt, nici nu se putea altfel. Sunteţi doar unul dintre miile de şefi numiţi pe criterii politice. Oameni care ajung să învârtă banii publici fără niciun merit profesional. Doar pentru că au avut destulă răbdare ca să le dea partidul o funcţie. Iar dv., cu voie de la Partidul Conservator, chiar aţi tras lozul cel mare. Sau ciolanul cel mare. Să-l mâncaţi bine! Că doar n-o să vă împiedice nimeni…

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite