Şcolile militare caută candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate specializările au şi locuri pentru fete, mai puţin forţele navale, unde reprezentantele sexului frumos nu au acces. În luna mai sunt programate examenele eliminatorii, care au loc la Alba Iulia, iar admiterea la sfârşitul lui iulie.

Centrul Militar Judeţean Bihor a început campania de recrutare a tinerilor care doresc să urmeze cursurile Academiei Militare sau a şcolilor de subofiţeri. Termenul limită pentru întocmirea dosarului, pentru înscrierea în şcolile militare, este 15 aprilie. În luna mai sunt programate examenele eliminatorii, care au loc la Alba Iulia, iar admiterea la sfârşitul lui
iulie, în cazul Academiei Militare, şi în august, în cazul şcolilor pentru maiştri militari.
O mulţime de locuri

În acest an, Academia Forţelor Terestre scoate la concurs 197 de locuri, din care 44 pentru fete, Academia Forţelor Aeriene 95 de locuri, din care 30 sunt pentru fete, Academia Forţelor Navale 41 de locuri, doar pentru băieţi, iar Academia Tehnică scoate la concurs 152 de locuri, din care 44 pentru fete.

Se caută şi medici militari

Institutul medico-militar are 22 de locuri, şase pentru fete, Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre are 93 de locuri, din care 20 pentru fete, Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene are 90 de locuri, 27 pentru fete, iar Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale scoate la concurs 40 de locuri, doar pentru băieţi. Mai multe amănunte despre concursul de admitere, întocmirea dosarului şi condiţiile cerute de şcolile militare se pot obţine la sediul Centrului Militar Judeţean, str. Dunării, nr.2, tel. 0259 / 43 45 96, sau pe site-ul ministerului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite