Şcoala românească, fabrică de mediocri cu diplomă - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au rămas corigenţi pe capete
Elevii au rămas corigenţi pe capete

Presa internă de astăzi scrie despre fabrica de mediocri cu diplomă, folosirea de către Marko Bela a antentului Guvernului României pentru transmiterea unor documente în limba maghiară sau noul film pe care vrea să îl facă Sergiu Nicolaescu. Printre alte subiecte, s-a dezvoltat o reţea ilegală de distribuţie a ouălor, iar Grecia a fost inclusă în Visa Waiver.

Şcoala românească, fabrică de mediocri cu diplomă. Mare parte dintre dascălii români ar trebui să-şi schimbe mentalitatea, pentru a forma adulţi competenţi. La absolvirea a opt clase, elevii români ar trebui să ştie să comunice corect în limba maternă, să lege o conversaţie într-o limbă străină, să ştie să folosească computerul, să aplice în viaţa reală noţiuni abstracte de matematică sau tehnologie şi, la fel de important, să aibă spirit civic, să ştie să relaţioneze în societate şi „să manifeste sensibilitate culturală”. Cu alte cuvinte, să fie pregătiţi pentru viaţă. Teoretic, acest lucru este posibil, întrucât toate aceste„competenţe- cheie” au fost introduse de ani buni în programa şcolară, scrie Evenimentul Zilei.

Marko Bela uită că limba oficială e româna.
Vicepremierul Marko Bela foloseşte antetul Guvernului României, ştampila de viceprim-ministru şi faxul Cancelariei primului-ministru pentru a transmite documente scrise în limba maghiară şi semnate de el. Este vorba despre un document oficial prin care vicepremierul i-a chemat la Târgu-Mureş pe directorii şi adjuncţii maghiari din licee la o reuniune pe tema învăţământului în limba maghiară, potrivit Jurnalul Naţional.

Nicolaescu face un film după scenariul lui Vadim.
"Nu mă las", spune regizorul. El povesteşte pentru Gândul  ce planuri are pentru luna mai şi cum au decurs filmările la cea mai nouă comedie marca Nicolaescu. "Nu mă las", spune pentru Gândul Sergiu Nicolaescu. Regizorul începe într-o lună şi jumătate filmările la noul său proiect "Candele de zăpadă", după un scenariu semnat Corneliu Vadim Tudor. Un proiect care a stat ceva în sertarul lui Nicolaescu, având în vedere că scenariul a câştigat concursul Centrului Naţional al Cinematografiei în 2004.

De Paşte ni se pregăteşte filiera ouălor negre. Înainte de sărbătorile pascale, când începe frenezia cumpărăturilor, unii producători au găsit soluţia pentru a scăpa de ştampila care eticheta "ouăle stresate": nu le-au mai ştampilat deloc, ceea ce a dus la crearea unei pieţe negre a ouălor, iar dimensiunile sale nu sunt deloc neglijabile. Poliţiştii bucureşteni au depistat într-un depozit din Străuleşti nu mai puţin de 1,3 milioane de ouă fără acte de provenienţa, neştanţate ori expirate, care aşteptau să intre la vânzare în reţelele en gros şi en detail din Capitală, notează România liberă.

Grecia a fost inclusă în Visa Waiver. Grecia a fost inclusă în US Visa Waiver Program, cetăţenii greci putând călători fără viză în Statele Unite pentru vizite mai scurte de 90 de zile, a anunţat presşdintele Barack Obama, citat de Fox News, preluat de Hotnews. Grecia se alătură astfel altor 35 de tari care fac parte deja din acest program. Obama a făcut anunţul în timpul unei recepţii la Casa Albă în care a fost celebrată Ziua Independenţei Greciei, notează Ziuaonline.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite